Σάββατο 31/7/2021

Τουρκικό κρεσέντο με NAVTEX! «Σφυρίζει αδιάφορα» η Ελλάδα (video)

Παθητική η στάση της Ελλάδας για μια ακόμη φορά

Η Τουρκία εξέδωσε μια νέα NAVTEX (με τριπλή κάλυψη!) για τα «διεθνή ύδατα του Αιγαίου» ως… αντίποινα για την πρόσφατη ανακοίνωση ελληνικής NAVTEX η οποία, σύμφωνα με τους Τούρκους, «παραβίασε τις διμερείς συμφωνίες των δύο χωρών»!

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, αφότου η Ελλάδα ανακοίνωσε στρατιωτική άσκηση «στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου (15/6-15/9), σε αντίθεση με το Μνημόνιο Συμφωνίας των Αθηνών που υπεγράφη με την Τουρκία το 1988, η Τουρκία ξεκίνησε επίσης ασκήσεις στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου με τις ανακοινώσεις πλοήγησης (NAVTEX ) με ημερομηνία 22 Ιουνίου στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας».

Είχε προηγηθεί  διπλή αντι-NAVTEX με την οποία η Τουρκία αμφισβητούσε το δικαίωμα της Ελλάδας να κάνει ασκήσεις δυτικά των Ψαρών, αλλά και ισχυριζόταν παρανοϊκά ότι η περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού, νοτιοανατολικά της Ρόδου, είναι τουρκική (!).

Η ελληνική κυβέρνηση μοιάζει να παρακολουθεί ανήμπορη τα όσα συμβαίνουν, μη δείχνοντας διατεθειμένη να βάλει φρένο στην αναίδεια των Τούρκων.

Διαβάστε ακόμα: Ένοπλοι Τούρκοι παρενόχλησαν κυπριακό αλιευτικό ενώ βρισκόταν σε διεθνή ύδατα! (video)

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ