«Τρέχει» η Άγκυρα στη Ρωσία για να προμηθευτεί το… αντίπαλον δέος των F-35

Η Μόσχα ανακοίνωσε την παρουσίαση των εξαγωγικών εκδόσεων της 5ης γενιάς του Su-57E 

Must Read

Εκπλήξεις θα φέρει η αεροναυτική έκθεση MAKS-2019 που θα γίνει από 27/08 έως 01/09 στην Μόσχα μια και ο διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού κρατικού φορέα προώθησης εξαγωγών αμυντικού υλικού, Rosoboronexport, Αλεξάντερ Μιχέεβ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να παρουσιάσει εξαγωγικές εκδόσεις του μαχητικού 5ης γενιάς Su-57E .

 Η ανακοίνωση αυτή ήταν «βόμβα» στον χώρο της παγκόσμιας αμυντικής αγοράς, μια και είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο εξελιγμένο μαχητικό βγαίνει προς πώληση την ίδια στιγμή που βγαίνει στην παραγωγή για την χώρα που υπηρετεί. Αυτή η κίνηση βέβαια επηρεάζει άμεσα την Ελλάδα και την ασφάλειά της σε σχέση με τους γείτονές της.

«Στο MAKS-2019, οι Ρώσοι παραγωγοί θα παρουσιάσουν τις πιο καυτές και πολυαναμενόμενες καινοτομίες των τελευταίων ετών, συμπεριλαμβανομένου του μαχητικού πολλαπλών χρήσεων 5ης γενιάς Su-57E και του ελαφριού μεταγωγικού στρατιωτικού αεροσκάφους Il-112VE.

Είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε τα αεροσκάφη αυτά σε ξένους εταίρους όπως η Τουρκία, και να ανοίξει μια νέα σελίδα στην προώθηση των υπερσύγχρονων συστημάτων αεροπορίας στην παγκόσμια αγορά. Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτά τα μοντέλα», δήλωσε ο Μιχέεβ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτοι που θα ενδιαφερθούν για την αγορά των Su-57E είναι η Κίνα, η Ινδία και η… Τουρκία!

Για το λόγο αυτό η Άγκυρα στέλνει αντιπροσωπεία στην Μόσχα κατά την διάρκεια της MAKS 2019 και θα έχει συζητήσεις με τους Ρώσους αρμοδίους για την διαμόρφωση της εξαγωγικής έκδοσης και τα χρονοδιαγράμματα παραγωγής.

Να πούμε ότι το υπερσύγχρονο μαχητικό κοστίζει τα 2/3 από το F-35, δηλαδή περίπου 80 εκατ. δολ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This