Σάββατο 24/7/2021

Γεγονός οι πρώτες εξαγωγές του τουρκικού καμικάζι-drone «Kargu» – Την ίδια στιγμή στην Αθήνα…

Εμείς έχουμε το radar «ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ» της ΕΑΒ και το κοιτάμε…

Η τουρκική βιομηχανία δουλεύει με ασταμάτητους ρυθμούς και παράγει συνεχώς οχήματα, οπλικά συστήματα και drones. Γιατί όπως αποδεικνύεται επί του πεδίου, αυτό είναι και το δυνατό σημείο των γειτόνων: τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Η Τουρκία μάλιστα άρχισε την εξαγωγή των kamikaze drones – που παράγονται για πρώτη φορά από την τουρκική αμυντική εταιρεία STM με την ονομασία Kargu.

Η  παράδοση του Kargu θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2021, ανέφερε η εταιρεία, αλλά δεν ονόμασε τη χώρα που θα παραλάβει τα τουρκικά drones.

Ο Ισμαϊλ Ντεμίρ, επικεφαλής της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, έγραψε στο Twitter ότι με τις προηγμένες δυνατότητες μηχανικής όρασης, το Kargu μπορεί να λειτουργήσει τόσο ως ενιαία πλατφόρμα όσο και ως μέρος ενός σμήνους έως και 20 πλατφορμών, όπως αποδεικνύεται σε ασκήσεις που άρχισαν να διεξάγονται το 2019.

Το Kargu χρησιμοποιείται ήδη από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο πεδίο.

Την ίδια στιγμή στην Αθήνα…

Η Ελλάδα πάλι φαίνεται να μην κατανοεί ότι η τρέχουσα εποχή είναι η εποχή των drones και των mini drones. Για να τα αντιμετωπίσει κάποιος, πρέπει πρώτα να τα εντοπίσει.

Και αυτό ακριβώς κάνει το καινοτόμο ελληνικότατο ραντάρ «ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ» που έχει αναπτυχθεί εδώ και τρία χρόνια από την ΕΑΒ και έχει την ικανότητα να εντοπίζει mini drones σε μικρά ύψη.

Δεν έχει αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα, αλλά έχει έρθει η ώρα κάποιος να πάρει απόφαση να στηρίξει την ελληνική κατασκευή, η οποία σε συνδυασμό με άλλα συστήματα θα μπορεί να αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση κατά των απειλών από τα drones.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ