Τι ετοιμάζει ο Ερντογάν και διόρισε κομάντο των Ιμίων διοικητή στην Ανατολική Μεσόγειο;

Must Read

Έναν από τους δειλούς κομάντος του, που πυροβόλησαν στο σκοτάδι το ελληνικό ελικόπτερο στα Ιμια, τοποθέτησε ο Ερντογάν με προεδρικό διάταγμα,  στη ναυτική διοίκηση της ανατολικής Μεσογείου. Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο πραγματικός του στόχος, μια και οι Τούρκοι κλιμακώνουν καθημερινά τις προκλήσεις τους, επιδιώκοντας με κάθε τρόπο ένα θερμό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τον κατάλογο των διορισμών που δημοσιεύθηκαν στην τουρκική Επίσημη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, μετά τις αποφάσεις του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου αρχές Αυγούστου, ανανεώθηκαν με 127 νέους στρατηγούς και ναυάρχους.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του κυπριακού ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, όπως αποκαλύπτει σήμερα η φιλο-κυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» πρωτοσέλιδα, διοικητής στη ναυτική βάση της Αλεξανδρέττας (Iskenderun) στην ανατ. Μεσόγειο διορίζεται ο αντιναύαρχος Ερτζάν Κιρέτστεπε, ο οποίος ήταν ένας από τους κομάντος (SAT) που επιχείρησαν στα Ίμια το 1996.

O Ερτζάν Κιρέτστεπε είχε κατηγορηθεί ακόμη και για διασύνδεση με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, FETÖ, ωστόσο αθωώθηκε, καθώς δεν προέκυψαν σχετικά στοιχεία συμμετοχής του.

Την ίδια ώρα, στην 4η Στρατιά, γνωστή και ως στρατιά του Αιγαίου, με το νέο προεδρικό διάταγμα Ερντογάν, διοικητής ορίζεται ο αντιστράτηγος, Αλί Σιβρί.

Αλλαγές έκανε ο Ερντογάν και στην ηγεσία της τουρκικής στρατιωτικής διοίκησης στα Κατεχόμενα! Σύμφωνα με το τουρκικό προεδρικό διάταγμα, στην Τουρκοκυπριακή «Ειρηνευτική» Δύναμη στην Κύπρο διορίζεται ο υποστράτηγος Σεζάι Οζτούρκ και στη διοίκηση των Δυνάμεων Ασφαλείας ο ταξίαρχος Αλτάν Ερ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This