ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ: Το «Ελλη» σε απόσταση… ανάσας από το Oruc Reis (video)

Must Read

Σαφές μήνυμα στην Αγκυρα, ότι το Αιγαίο δεν είναι…τσιφλίκι τους έστειλε το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Την  ώρα που προκλητικά το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis, συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά περνούσε από τα στενά της Χίου, η ελληνική φρεγάτα «Ελλη», ως άγρυπνος φρουρός της ελληνικής κυριαρχίας και επικράτειας, παρακολουθούσε τις κινήσεις τους. 

Οι φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν την ελληνική ετοιμότητα αναρτήθηκαν από το Aegenahawk. Στις φωτογραφίες-ντοκουμέντο, βλέπουμε το Oruc Reis στα Στενά της Χίου πριν λίγες ώρες.

Το πλοίο συνεχίζει την κατεύθυνσή του προς την Α. Μεσόγειο, υπό την συνοδεία της φρεγάτας F243 TCG Yildirim και της κορβέτας F512 TCG Buyukada.

Από κοντά όμως είναι όπως βλέπουμε στις εικόνες και η φρεγάτα Έλλη.

To 86 μέτρων ύψους και 22 πλάτους «Oruc Reis», μεταφέρει 55 άτομα πλήρωμα και είναι -όπως αναφέρεται σε τουρκικά ΜΜΕ- εξοπλισμένο με σύγχρονα συστήματα πρόωσης και ελιγμών. Και βεβαίως με εξοπλισμό ικανό ικανό για γεωλογική δειγματοληψία από τη στήλη ύδατος και το βυθό της θάλασσας.

Η Άγκυρα θεωρεί πως έχει φθάσει η ώρα να υπάρξει μια αναβαθμισμένη κίνηση αμφισβήτησης της θαλάσσιας περιοχής της Ελλάδος με την έναρξη σεισμικών ερευνών στην περιοχή ακόμη και απέναντι από το Καστελόριζο σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει τετελεσμένα και να γκριζάρει περιοχές. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This