Τον χαβά του οι προκλητικοί Τούρκοι: Nέα γεώτρηση ετοιμάζει ο «Πορθητής» στην Κυπριακή ΑΟΖ

Must Read

Το να εκδίδει η Τουρκία Navtex για τον οποιοδήποτε λόγο και δη στην Κυπριακή ΑΟΖ έχει γίνει ρουτίνα πια. Μήπως, όμως, δεν θα έπρεπε να έχουμε συνηθίσει;

Αυτή τη φορά η εντολή από το τουρκικό Υπουργείο Ναυτιλίας είναι προς το πλοίο-γεωτρύπανο «Πορθητή» (Fatih), για την έναρξη νέας γεώτρησης στις 4 Σεπτεμβρίου, με στόχο την ολοκλήρωσή της την 1η Νοεμβρίου.

Η Τουρκία εξέδωσε χθες το βράδυ τη νέα Navtex, με την οποία ανακοίνωσε τη νέα παράνομη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ.

Με αυτή την κίνηση, η γειτονική χώρα σαμποτάρει την πρωτοβουλία του ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών προς επίλυση του Κυπριακού τρεις μόλις μέρες πριν την επίσκεψη της ειδικής εκπροσώπου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Η κ. Λουτ αναμένεται την Κυριακή στη Μεγαλόνησο, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για όρους αναφοράς, που θα οδηγήσουν σε επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που είχαν διακοπεί το καλοκαίρι του 2017 στο Κραν Μοντανά.

Η Λευκωσία μόλις χθες διαμήνυσε πως δεν νοούνται διαπραγματεύσεις με συνέχιση των τουρκικών προκλήσεων.

Συνεπώς, και η κοινή συνάντηση του ελληνοκύπριου και του τουρκοκύπριου ηγέτη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με τον γενικό γραμματέα Γκουτέρες κινδυνεύει να «τιναχτεί στον αέρα» εξαιτίας της στάσης της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται πως η τουρκική προκλητικότητα δεν έγκειται μόνο στις παράνομες γεωτρήσεις. Σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί και η νέα πρωτοβουλία του ψευδοκράτους να ανοίξει την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, την λεγόμενη πόλη-φάντασμα, 45 χρόνια μετά τη κατάληψη της από τα τουρκικά στρατεύματα, για επιχειρηματικούς λόγους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This