Σάββατο 19/6/2021

Ξεσάλωσαν: Οι Τούρκοι γιορτάζουν την επέτειο ίδρυσης της «Τουρκικής Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης»!

Όλη την προκλητική του  ατζέντα του έχει απλώσει, στο τραπέζι ο Ταγίπ Ερντογάν, σε μια προσπάθεια να πάρει ότι μπορεί περισσότερο. Από τη μια ο χάρτης με την… γαλάζια πατρίδα, οι προκλήσεις σε Κύπρο και Αιγαίο, τα παιχνίδια με τους πρόσφυγες, αλλά και τα σχέδια στη Θράκη, δείχνουν ότι η Τουρκία κλιμακώνει με κάθε τρόπο.

Τώρα αποφάσισαν να…γιορτάσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα 106 χρόνια από την ίδρυση της (ανύπρακτης και ψευδεπίγραφης) «Τουρικής Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης».

Τις προκλήσεις ξεκίνησε η πρόεδρος του κόμματος «Καλό Κόμμα», Μεράλ Ακσενέρ, και στην συνέχεια μέλη και οπαδοί της πανηγύριζαν για την “Τουρκική Δημοκρατία Δυτικής Θράκης”.

Ανέφεραν μεταξύ άλλων:

«Ευτυχής επέτειος από την ίδρυση του #TurkTurkyaTurkCumhuriyeti, το οποίο δημιουργήσαμε πριν από 106 χρόνια.

Θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να δηλώσω τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μου στον θείο μου Χασάν Τάσκιν Αργούν, ο οποίος είναι ένας από τους ιδρυτές της Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης».

Την σκυτάλη των προκλήσεων πήρε και ο αντιπρόεδρος του «Καλού Κόμματος», καθηγητής του πανεπιστημίου Gazi και διευθυντής του ινστιτούτου «21st Century Turkey Institute», Ümit Özdağ με την προκλητική ανάρτηση στο δικό του λογαριασμό, της σημαίας της …ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης, που είναι ένα από τα στρατηγικά σχέδια των Τούρκων.

Δείτε μερικά από τα tweet που ανήρτησαν:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ