Οι Σκοπιανοί φιάχνουν στην Πέλλα… φροντιστήριο «μακεδονικής γλώσσας»!

Must Read

Απίστευτη πρόκληση από τους Σκοπιανούς και τρανταχτή απόδειξη του τεράστιου εθνικού εγκλήματος που συντελέστηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι Σκοπιανοί ιδρύουν φροντιστήριο εκμάθησης «μακεδονικής γλώσσας» στην Αριδαία της Πέλλας και η Ελλάδα βρίσκεται με χέρια «δεμένα», αφού αποδέχθηκε την χρήση «μακεδονικής γλώσσας» με την προδοτική συμφωνία.

Κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης και ο ΣΥΡΙΖΑ τον χλεύαζε μα αστείους ισχυρισμούς. Η απειλή για τα συμφέροντα της χώρας θα πρέπει ωστόσο να κινητοποιήσει και την νυν κυβέρνηση, ειδικά την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νικολά Ντιμιτρόφ απειλεί για το εισιτήριο ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε. λέγοντας πώς διαφορετικά κινδυνεύουν… οι μεταρρυθμίσεις.

Η είδηση για το φροντιστήριο «μακεδονικής γλώσσας», το οποίο όπως ανακοινώθηκε ότι θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο από την φιλοσκοπιανή Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (την ΑΜΚΕ που ιδρύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο) προκαλεί ήδη σάλο και επιβεβαιώνει με τραγικό τρόπο το πόσο επιζήμια εθνικά είναι η Συμφωνία των Πρεσπών. Ανοίγει δε τον Ασκό του Αιόλου για να ξεπεταχτούν σαν τα μανιτάρια αντίστοιχα φροντιστήρια στην Ελλάδα, αφού θεωρητικά δεν μπορεί να υπάρξει αναγνώριση από τις ελληνικές Αρχές μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών που αναγνωρίζει έστω και με αστερίσκους «μακεδονική γλώσσα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα έως τον Ιούνιο στο χώρο της ΑΜΚΕ, μέσω ιντερνετικής πλατφόρμας, αφού ο δάσκαλος που θα διδάσκει τα «Mακεντόνσκι» θα βρίσκεται στα … Σκόπια. Πίσω από την φιλοσκοπιανή ΑΜΚΕ που φέρει το όνομα του Σκοπιανού φιλολόγου «Κρστε Μισιρκοβ» βρίσκεται η πρώην εκπρόσωπος της «United ‘Macedonian” Diaspora» Ευγενία Νατσουλίδου και ο στενός της συνεργάτης αποσχηματισθέντας ιερέας Νικόδημος Τσαρκνιάς, που με «εμβάσματα» από τη σκοπιανή διασπορά έκτισε παράνομη εκκλησία στην Αριδαία, όπου πραγματοποιεί λειτουργίες στη σλαβική γλώσσα των Σκοπίων.

Οι δύο τους συμμετέχουν σε διάφορα διεθνή φόρα, κατηγορώντας την Ελλάδα για καταπίεση της υποτιθέμενης «μακεδονικής» μειονότητας.
Την ίδια στιγμή, ο Νικολά Ντιμιτρόφ ζητάει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει μέχρι τον Οκτώβριο η χώρα του ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων και προειδοποιεί τις Βρυξέλλες πώς αν αυτό δεν συμβεί τότε θα αποθαρρυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στην περιοχή των Βαλκανίων. «Τα μεγάλα ζητήματα επιλύθηκαν. Αν δεν υλοποιηθεί αυτή η ευκαιρία, αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει προοπτική για την περιοχή», δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο «θα έστελνε ένα μήνυμα στους άλλους ηγέτες των Βαλκανίων ότι δεν αξίζει πραγματικά τον κόπο να επενδύσουν πολιτικό κεφάλαιο για να λάβουν δύσκολες αποφάσεις, να κάνουν μεταρρυθμίσεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This