Το Nautical Geo ξανά για έρευνες – Yeni Safak: «Τα τουρκικά όπλα μπορούν να χτυπήσουν ακόμα και την Αθήνα» (video)

Προπαγανδιστικό βίντεο με τίτλο: «Τα τουρκικά όπλα τρομάζουν την Ελλάδα, έχουν πλέον τη δύναμη να χτυπήσουν την Αθήνα»

Must Read

Ανανεώθηκε η NAVTEX του Nautical Geo νοτίως της Κύπρου, με τον στόχο της Λευκωσίας να παραμένει ως έχει, δηλαδή οι έρευνες του σκάφους να ολοκληρωθούν με βάση τον αρχικό προγραμματισμό και στο σημείο δυτικά της Κύπρου από το οποίο είχε εκδιωχθεί από το τουρκικό ναυτικό.

Το περιστατικό παρενόχλησης του Nautical Geo τόσο στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου, με αποκορύφωμα την εκδίωξή του από την κυπριακή ΑΟΖ, αποθράσυνε την Τουρκία.

Η κατοχική δύναμη επενδύει σε ρητορική και πρακτική ένταση, για να αποτρέψει την επικείμενη γεώτρηση της κοινοπραξίας ExxonMobil και Qatar Petroleum στις αρχές Δεκεμβρίου στο οικόπεδο 10 της ΑΟΖ, αλλά και τη συνέχιση των ερευνών του Nautical Geo για τον EastMed.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, σε ότι αφορά το Nautical Geo (το οποίο βρίσκεται στα όρια με το οικόπεδο 8 της κυπριακής ΑΟΖ) δεν υπάρχουν τουρκικά πλοία δυτικά της Κύπρου και οι NAVTEX θα ανανεώνονται μέχρι να μεταβεί στο κύριο σημείο ενδιαφέροντος.

Την ίδια στιγμή, παραμένει βόρεια της Κύπρου και ποντίζει καλώδια το τουρκικό Oruc Reis, με τη συνοδεία δύο πολεμικών πλοίων, ενώ στις αρχές Νοεμβρίου τίθενται σε ισχύ δύο νέες παράνομες τουρκικές NAVTEX, κοντά στο Ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα και πέριξ του κόλπου της Αμμοχώστου, για τις οποίες η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε αντι-NAVTEX.

Yeni Safak: Μιλά για τουρκικά όπλα που μπορούν να χτυπήσουν ακόμα και την Αθήνα!

Εν τω μεταξύ, νέο προπαγανδιστικό βίντεο κυκλοφόρησε η εφημερίδα-φερέφωνο του Ταγίπ Ερντογάν, Yeni Safak, με τίτλο: «Τα τουρκικά όπλα τρομάζουν την Ελλάδα, έχουν πλέον τη δύναμη να χτυπήσουν την Αθήνα»!

Προφανώς αντιπαραβάλλοντας τα τουρκικά εξοπλιστικά προγράμματα με αυτά της Ελλάδας, σκοπεύοντας έτσι:

  • στην αναπτέρωση του ηθικού της τουρκικής κοινής γνώμης, μετά τις ανακοινώσεις για ενίσχυση της Ελλάδας και την κατρακύλα της τουρκικής οικονομίας,
  • στην απομάκρυνση των πολιτών της Τουρκίας από τα εσωτερικά προβλήματα, με κυβερνητικές κινήσεις αντιπερισπασμού,
  • να στείλει μήνυμα στις ΗΠΑ για την πρόθεσή της να ενισχυθεί, παρά τα προσκόμματα,

Όπως αναφέρεται στο τουρκικό βίντεο, «το αμυντικό πρόγραμμα μπήκε στην ατζέντα αυτή την εβδομάδα, αλλάζοντας τις ισορροπίες στο Αιγαίο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This