Με άνωθεν εντολή «πάγωσε» η συντήρηση ενός Super Puma

Μέχρι σήμερα ο σχετικός φάκελος δεν επιστράφηκε στον αρμόδιο επιτελικό φορέα, αλλά... αγνοείται

Must Read

Σε καθεστώς… αναμονής έχει τεθεί η ανάθεση στον νατοϊκό οργανισμό υποστήριξης και προμηθειών (NATO Support and Procurement Agency – NSPA) της συντήρησης ενός ελικοπτέρου έρευνας και διάσωσης AS 332C1 Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η σχετική εισήγηση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), η οποία προέβλεπε την «πεπατημένη», δηλαδή τη μέθοδο που είχε ακολουθηθεί στο παρελθόν για δύο ελικόπτερα του ιδίου τύπου, ανετράπη με άνωθεν εντολή. Πάντως, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, μέχρι σήμερα ο σχετικός φάκελος δεν επιστράφηκε στον αρμόδιο επιτελικό φορέα, αλλά… αγνοείται.

Κατάσταση, η οποία με βάση την εμπειρία του παρελθόντος επέρχεται όταν αναμένεται ευνοϊκότερη «συγκυρία» για τη υλοποίηση με βάση τη νέα κατεύθυνση που θα ακολουθηθεί. Φαίνεται, πάντως, ότι τα ελικόπτερα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικά η συντήρησή τους αποτελούν τομέα εφαρμογής ιδιαίτερης μεθοδολογίας. Η συντήρηση του ελικοπτέρου Super Puma, εφόσον οι προαναφερθείσες εξελίξεις επιβεβαιωθούν, είναι το δεύτερο περιστατικό όπου οι εισηγήσεις των ουσιαστικά και τυπικά αρμοδίων, δηλαδή των επιτελικών φορέων, δεν υιοθετούνται.

Είχε προηγηθεί το διάρκειας πέντε ετών (με έναρξη από το 2022) και συνολικού κόστους περί τα 100.000.000 ευρώ πρόγραμμα συντήρησης των μεταφορικών ελικοπτέρων CH-47D Chinook της Αεροπορίας Στρατού. Το πρόγραμμα εισήχθη στην ειδική διαρκή επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων της Βουλής των Ελλήνων και η υλοποίησή του, μέσω διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, εγκρίθηκε στις 22 Ιουλίου 2021. Στη συνέχεια όμως, η LOR (Επιστολή Αίτησης), που απεστάλη στις αρμόδιες αμερικανικές Αρχές, είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλαγές «φωτογραφικού» χαρακτήρα, σε σχέση με το κείμενο που εγκρίθηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This