Λέρος: Το DNA, τα 3 σενάρια και τα 10 πρόσωπα που εξετάζονται για τον «εξαφανισμένο» οπλισμό

Must Read

Συνεχίζονται οι έρευνες στη ναυτική βάση στη Λέρο, μετά την ανακάλυψη της απώλειας δύο αντιαρματικών ρουκετών, τουλάχιστον 20 χειροβομβίδων, ναρκών, βραδύκαυστου φιτιλιού αλλά και σφαιρών.

Η μονάδα βρίσκεται σε καραντίνα, καθώς κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μαζί με ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιεί έρευνες για τις μαύρες τρύπες φύλαξης και αποθήκευσης υλικού και οπλισμού, που προορίζεται για τους κομάντος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το συμβάν στη Λέρο ξύπνησε μνήμες από τη μεγάλη κλοπή στο Συκούριο της Λάρισας από τη 17Ν το 1989, αλλά και την υπόθεση της Κω το 2002.

Τα τρία σενάρια

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία σενάρια που εξετάζονται:

  1. Την πιθανή συνεργασία των δραστών με πρόσωπο-πρόσωπα που βρίσκονται εντός της ναυτικής βάσης.
  2. Στην κλοπή να συμμετείχαν πρόσωπα που συνδέονται με τρομοκρατική οργάνωση.
  3. Το να έχει γίνει λάθος στην καταμέτρηση

Επικρατέστερα σενάριο θεωρείται το πρώτο, καθώς η αποθήκη δεν έχει ίχνη παραβίασης, κι έτσι ενδέχεται να έχει γίνει από μέσα η κλοπή. Σε αυτό συμφωνεί και ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία  Λ. Τζούμης που δήλωσε στο κανάλι ΟΡΕΝ: «Όπου υπάρχουν τέτοιου είδους πυρομαχικά και οπλισμός υπάρχουν κάμερες που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο. Συνεπώς λοιπόν το να προβεί κάποιος σε μία τέτοια ενέργεια, ο οποίος δεν γνωρίζει τι γίνεται, πρέπει να έχει πληροφόρηση εκ των έσω».

Στο… στόχαστρο 10 άτομα

Η  αποθήκη από την οποία λείπουν τα πυρομαχικά, διαθέτει τρεις κλειδαριές. Τα κλειδιά τα έχουν ο διοικητής της βάσης, ο αξιωματικός ασφαλείας και ο αποθηκάριος, ενώ υπάρχουν μέτρα ασφαλείας, καθώς η πρόσβαση ελέγχεται από κάμερες και αισθητήρες.

Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής εστιάζεται σε 10 άτομα  που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης ή συνδέονται με την ασφάλεια στην βάση της Λέρου.

Πάντως, τον προηγούμενο Δεκέμβριο έγινε καταμέτρηση χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.

Η Αντιτρομοκρατική συλλέγει στοιχεία μέσα από την αποθήκη και θα πραγματοποιήσει  ακόμα και εξετάσεις DNA για να φτάσει σε κάποιο συμπέρασμα. 

Είναι πολύ πιθανό κατά τις αρχές ο οπλισμός να έφυγε από τη θάλασσα, καθώς οι αποθήκες  δεν απέχουν πολύ από τη παραλία και τα υλικά που χάθηκαν δεν είναι ιδιαίτερα ογκώδη και βαριά.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This