Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος: «Όσο αυξάνει η εκλογική πίεση για τον Ερντογάν, τόσο θα προσπαθήσει να ξεφύγει, μέσω μιας κρίσης με την Ελλάδα»

Must Read

Αναφορά στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, στη διπλωματική «ντρίμπλα» Ερντογάν για απευθείας διάλογο με την Ελλάδα, αλλά και στην απόφαση για αλλαγή του διεθνούς ονόματος της Τουρκίας έκανε νωρίτερα σε τηλεοπτική εκπομπή ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

«Ο Ερντογάν προσπαθεί να επιβάλει το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας, και αυτό έχει κυριαρχήσει στην τουρκική πολιτική σκηνή σε σχέση με την Ελλάδα. Είναι τέτοια πια η εθνικιστική ρητορεία στην Τουρκία που ακούμε παλαβά πράγματα. Τις τελευταίες ημέρες έχει βγει ο ηγέτης του Δημοκρατικού Αριστερού Κόμματος και λέει να υιοθετήσουμε καινούργιο casus belli για τη στρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου», σχολίασε ο κ. Δεσποτόπουλος.

«Φοβάμαι ότι όσο προχωράει ο χρόνος προς τις εκλογές του 2023, η εθνικιστική ρητορεία θα έχει έξαρση στην Τουρκία, και υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί σε ουσιαστική πίεση προς εμάς στο πεδίο. Διπλωματικά επεισόδια έχουμε ήδη σχεδόν καθημερινά. Το είδαμε και πρόσφατα με την ανακοίνωση για την ΠτΔ», τόνισε στην συνέχεια.

Μάλιστα, ο διεθνολόγος εκτίμησε ότι η Τουρκία μπορεί να θέλει να μας αναγκάσει να μπούμε σε ένα διάλογο με τη δική της ατζέντα, υπό την πίεση θερμού επεισοδίου. «Να δημιουργήσει μια μετρημένη κατάσταση κάπου στην Κύπρο πχ, και να πει ότι για να λυθεί το θέμα, ελάτε να κάτσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», σημείωσε ο κ. Δεσποτόπουλος.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η Τουρκία ευελπιστεί πως έτσι θα σπρώξει την Ελλάδα σε ένα διάλογο με ατζέντα που δε δεχόμαστε αυτή τη στιγμή. «Φοβάμαι ότι όσο αυξάνει η εκλογική πίεση για τον Ερντογάν, τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να προσπαθήσει να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση, μέσω μιας κρίσης με την Ελλάδα. Οι Αμερικανοί το τελευταίο διάστημα κλείνουν το μάτι στον Ερντογάν», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This