Αποστολάκης: Η Τουρκία θα… καεί αν τολμήσει να κάνει θερμό επεισόδιο!

Must Read

Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα, έστειλε ο τέως Υπουργός Άμυνας Δ. Αποστολάκης, τονίζοντας ότι αν τολμήσουν να ρισκάρουν ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, τότε θα καούν και οι ίδιοι.

Μιλώντας στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής» με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε ότι αυτή την περίοδο η Τουρκία και ο Ερντογάν έχουν πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουν και «δεν θα ξεκινήσει τέτοιο θέμα, αν δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι και σοβαρά κέρδη».

Στην ερώτηση αν θα κερδίζαμε τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση θερμού επεισοδίου, ο κ. Αποστολάκης απάντησε με βεβαιότητα:

«Θα τους κάνουμε πολλή ζημιά. Αλλά δεν νομίζω να το επιχειρήσουν». «Η αποστολή του Στρατού είναι να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο κ. Αποστολάκης είπε ότι «τα (νέα) Ίμια θα προκύψουν, αν κάνουμε εμείς λάθος».

Τέλος  αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις, εκτίμησε πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα κάνει πίσω, καθώς στόχος του είναι να σταματήσει το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου.

Όσον αφορά την κλοπή του πολεμικού υλικού από τη Λέρο, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε τον επερχόμενο κίνδυνο.

«Το πολεμικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ή πολεμικές ενέργειες», είπε ο κ. Αποστολάκης, αλλά έγινε πιο καθησυχαστικός στη συνέχεια: «Στα θέματα πυρομαχικών και όπλων στις αποθήκες υπάρχουν δικλείδες, για να μην μπορεί να γίνει κάτι, ή αν γίνει, να γίνει αντιληπτό σύντομα». Ο ίδιος, μάλιστα, ανέφερε πως το θέμα δεν είναι αν ό,τι έγινε, έγινε επί υπουργίας του, αλλά να βρεθεί το τι και πώς έγινε.

«Οι έρευνες συνεχίζονται, φαίνεται πως έχει βρεθεί κάποια άκρη, θα περιμένουμε συμπεράσματα ανακριτικών αρχών», δήλωσε τελικά.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This