Οι Τουρκοκύπριοι θέλουν τώρα να παρακολουθούνται και οι… παπάδες

Must Read

Να μην δοθούν άλλες άδειες για την διεξαγωγή νέων λειτουργιών σε εκκλησίας στα κατεχόμενα μέχρι να συλληφθεί ο 16χρονος που κατέβασε την τουρκική σημαία στο δημοτικό σχολείο της Λύσης, ζητεί ο «βουλευτής» του κόμματος Αναγέννησης, Μπερτάν Ζάρογλου.

Με γραπτή του δήλωση , ο Μπερτάν Ζάρογλου από το τουρκοκυπριακό κόμμα «Αναγέννηση», απαιτεί να μην δοθούν άλλες άδειες για την διεξαγωγή νέων λειτουργιών σε εκκλησίας στα κατεχόμενα μέχρι να συλληφθεί ο 16χρονος που κατέβασε την τουρκική σημαία στο δημοτικό σχολείο της Λύσης.

Ο κ. Ζάρογλου μιλά για προσβολή προς την τουρκική σημαία και την φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς ενώ δηλώνει λυπημένος που οι αρμόδιοι του ψευδοκράτους «δεν προέβησαν στις απαραίτητες διαμαρτυρίες».

«Όσες προσευχές γίνονται σε τζαμιά στο νότο, τόσες λειτουργίες θα γίνονται σε εκκλησίες στο βορρά» απαίτησε με θράσος, ενώ ζητά να ανακοινωθεί ότι μέχρι να συλληφθεί και να δικαστεί ο 16χρονος δεν θα δοθούν άλλες άδειες για λειτουργίες σε εκκλησίες και «αυτή πρέπει να είναι η στάση μας από δω και στο εξής σε τέτοιες προβοκάτσιες».

Ο «βουλευτής» του ΚΕΕ και «αναπληρωτής πρόεδρος» της «βουλής», Ζορλού Τορέ μίλησε για υποστολή της τουρκικής σημαίας τις προηγούμενες μέρες όχι μόνο στο δημοτικό σχολείο της Λύσης αλλά και στην Πύλα. Δεν είναι μια απλή κλοπή, αλλά μια «ξεδιάντροπη επίθεση εναντίον της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας του Toυρκοκυπριακού λαού», τόνισε.  «Οι Ελληνοκύπριοι και οι παπάδες που έρχονται για θεία λειτουργία στο όνομα της θρησκευτικής ελευθερίας, πρέπει να παρακολουθούνται από κοντά», πρότεινε.

Πατέρας Σολωμού Σολωμού: «Τι έγκλημα έκανε το παιδί;»

Το περιστατικό με τον Ελληνοκύπριο μαθητή, που αφαίρεσε την τουρκική σημαία από ιστό του Δημοτικού Σχολείου στην κατεχόμενη Λύση, σχολίασε ο κ. Σπύρος Σολωμός, πατέρας του ήρωα Σολωμού Σολωμού που δολοφονήθηκε από τους Τούρκους όταν επιχείρησε να κατεβάσει τη σημαία του Αττίλα στη Δερύνεια, τον Αύγουστο του 1996

Ο κ. Σολωμός που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας αρκέστηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την κίνηση του 16χρονου μαθητή, διερωτώμενος: «τι έγκλημα έκανε το παιδί».

Εκτός από τους «Γκρίζους Λύκους» και τουρκικά ΜΜΕ που έχουν στοχοποιήσει τον 16χρονο μαθητή, στην ίδια κατεύθυνση κινείται  μερίδα του έντυπου τύπου, κυβερνητικού και αντιπολιτευόμενου, στην Κύπρο.

Μιλώντας στον Alpha Κύπρου, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου, μετέφερε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η τουρκική η σημαία και η φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς, που είχε πάρει μαζί του φεύγοντας ο 16χρονος, επεστράφησαν στα κατεχόμενα.«Το έχω ακούσει αυτό δεν μπορώ να σας δώσω πληροφορίες με βεβαιότητα» δήλωσε συγκεκριμένα ο ίδιος, ενώ αρνήθηκε κάθε συνεργασία με το ψευδοκράτος για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This