H Τουρκία στρέφει τους S-400 στην Κύπρο

Ο Ερντογάν συνοδεύει τα γεωτρύπανα και στέλνει μήνυμα στους αντιπάλους του

Must Read

Νέο πονοκέφαλο στην Αθήνα προκαλεί η Άγκυρα καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, εξετάζει να αναπτύξει πυραύλους S-400 στις νότιες ακτές της, απέναντι από την Κύπρο.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα που επικαλείται τέσσερις ανώνυμες πηγές προσκείμενες στην ηγεσία του υπ. Άμυνας, αναφέρει πως οι S-400, οι οποίοι πιθανόν να παραδοθούν στην Αγκυρα εντός των επόμενων εβδομάδων, «είναι ικανοί να αυξήσουν δραματικά τις στρατιωτικές δυνατότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου βρίσκεται σε διαμάχη με την Κύπρο για εξορύξεις υδρογονανθράκων».

Kόντρα στο «τετράγωνο σταθερότητας»

«Η Τουρκία θεωρεί τους S-400 παράγοντα για την υπεράσπιση των ενεργειακών συμφερόντων της στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου οι εντάσεις απειλούν με ρήγμα τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ», αναφέρει στο πρακτορείο ο Μεχμέτ Σεϊφετίν Ερόλ, επικεφαλής ερευνητικού ινστιτούτου με έδρα την Αγκυρα, προσθέτοντας ότι η Τουρκία αισθάνεται «μια αυξανόμενη απειλή στη Μεσόγειο, από την αμερικανική και την ισραηλινή υποστήριξη προς την Κύπρο».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης πως η Τουρκία, πλην του νότιου τμήματός της, εξετάζει ήδη κι άλλες τοποθεσίες για την ανάπτυξη του πυραυλικού συστήματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This