Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ προειδοποιεί: Κίνδυνος «ατυχήματος» από τις τουρκικές υπερπτήσεις, με απρόβλεπτες συνέπειες

Η αναθεωρητική στάση και προκλητικότητα της Τουρκίας προκαλούν δυσμενείς εντυπώσεις για τη συνοχή του ΝΑΤΟ, τόνισε ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος

Must Read

Μήνυμα προς… πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις έστειλε σήμερα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, προειδοποιώντας για τις «απρόβλεπτες συνέπειες» που μπορεί να έχει κάποιο «ατύχημα», το οποίο μπορεί προκληθεί εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος συνόδευσε σήμερα Πέμπτη τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο στις εγκαταστάσεις της στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στη Σούδα της Κρήτης, ανέφερε στην αντιπροσωπεία των Αμερικανών Γερουσιαστών που επισκέφθηκαν τη βάση, πως η εν γένει αναθεωρητική στάση και προκλητικότητα της Τουρκίας -η οποία, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, εκδηλώνεται με ραγδαία αύξηση των υπερπτήσεων μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου-, αφενός προκαλούν δυσμενείς εντυπώσεις για τη συνοχή του ΝΑΤΟ και αφετέρου αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχήματος, που, εφόσον συμβεί, ενδέχεται να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Δυνατότητες περαιτέρω εμβάθυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ

Υπογράμμισε, δε, την προοπτική και τις δυνατότητες περαιτέρω εμβάθυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ, στο πλαίσιο της υπογραφής της Εφαρμοστικής Διευθέτησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας και της αυξανόμενης συχνότητας και διάρκειας κοινών δράσεων, συνεργασιών και επιχειρησιακών εκπαιδεύσεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. Επίσης αναφέρθηκε στις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και στις επιπτώσεις της στην ασφάλεια και σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, με την ευκαιρία της επίσκεψης αντιπροσωπείας Αμερικανών Γερουσιαστών, με επικεφαλής τον Σαλούντ Καρμπαχάλ. Ο Ν. Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μαζί με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές, ενημερώθηκαν από τον διοικητή του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) για την αποστολή και τη λειτουργία του Συμμαχικού πολυεθνικού και διακλαδικού κέντρου εκπαιδεύσεως που λειτουργεί στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This