Αλωνίζουν οι Τούρκοι πάνω από το Αιγαίο!

Ανεξέλεγκτο πετούσε 4 ώρες υπερσύγχρονο κατασκοπευτικό αεροσκάφος το Σάββατο του Λαζάρου ανάμεσα σε Ρόδο, Κάρπαθο, Κω και Αστυπάλαια

Must Read

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, αν και έχει καταγραφεί από το ΓΕΕΘΑ, δεν φαίνεται να αναχαιτίστηκε. Πετούσε ανενόχλητο για περίπου τέσσερις ώρες ανάμεσα και επάνω από νησιά του Αιγαίου. Υπήρξε, μάλιστα, στιγμή κατά την οποία πάνω από 15.000 πόδια πετούσε ένα C-27 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, με κατεύθυνση τη Ρόδο.

  • του Μάνου Μεϊμαράκη

Συγκεκριμένα, απογειώθηκε στις 22.55 του Σαββάτου 16 Απριλίου 2022 από την τοποθεσία 36.7071,28.7905 του Νταλαμάν της Τουρκίας και φαίνεται ότι ολοκλήρωσε την περιπολία του στις 03.56 της Κυριακής 17 Απριλίου 2022.

Πέρασε ανάμεσα από τη Ρόδο και την Κάρπαθο, έπειτα από την Κω και την Αστυπάλαια, σκανάροντας για αρκετή ώρα τη μεταξύ των δύο αυτών νησιών θαλάσσια περιοχή, και συνέχισε να περιπολεί επάνω από τη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κάλυμνο και σε Αμοργό και από την Ικαρία και τη Μύκονο. Συνέχισε την πορεία του μέχρι βόρεια της Σάμου.

Στο γράφημα φαίνεται η ανενόχλητη πορεία του τουρκικού κατασκοπευτικού (το κόκκινο) πάνω από τα νησιά μας

Ενώ ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους έχει αναγνωριστεί δεκάδες φορές τα τελευταία χρόνια, δεν κατανοεί κανείς γιατί, όπως όλα δείχνουν, δεν έγινε καμιά απόπειρα να αναχαιτιστεί.

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, το συγκεκριμένο αεροσκάφος μαζί με ακόμα έξι σαν αυτό αποτελούν την αιχμή του δόρατος του τουρκικού πολεμικού ναυτικού. Μάλιστα, θεωρείται το καλύτερο στην κατηγορία του.

Η τελευταία γενιά ATR72-600 είναι εξοπλισμένη με γυάλινο πιλοτήριο και ισχυρότερους κινητήρες για την καλύτερη απόδοση και υποστήριξη για τα επόμενα 30 χρόνια.

Τα έξι ATR 72-600 ΤMPA έχουν σχεδιαστεί για πολλαπλούς ρόλους στις θαλάσσιες περιπολίες του τουρκικού ναυτικού και διαθέτουν οπλικά συστήματα τελευταίας γενιάς, μεταξύ αυτών και αντιυποβρυχιακές τορπίλες.

Διαθέτει, επίσης, πολλαπλούς αισθητήρες για την ανίχνευση, τον εντοπισμό και την παρακολούθηση απειλών. Ειδικότερα, είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροοπτικούς αισθητήρες, αισθητήρα ESM, ανιχνευτή μαγνητικής ανωμαλίας, προειδοποίησης ραντάρ κ.ά.

Είναι ένα πολύ αποτελεσματικό, μεσαίου μεγέθους αεροσκάφος, ικανό να εκτελεί καθήκοντα θαλάσσιας περιπολίας και αντιυποβρυχιακού πολέμου.

Είναι επίσης εξοπλισμένο με συστήματα επικοινωνίας νέας γενιάς.

Είκοσι χιλιάδες παραβιάσεις

Τα στοιχεία του ΓΕΕΘΕΑ είναι αποκαλυπτικά για τις τουρκικές παραβιάσεις εθνικού εναέριου χώρου και εθνικών χωρικών υδάτων. Από το 2009 έως το 2021 23.639 ήταν παραβιάσεις εθνικού εναέριου χώρου, ενώ από 2015 έως το 2021 11.931 ήταν οι παραβιάσεις εθνικών χωρικών υδάτων.

Ειδικότερα, από το 2018 οι Τούρκοι επέστρεψαν στο Αιγαίο με περισσότερες από 2.000 παραβιάσεις εθνικού εναέριου χώρου ετησίως. Μόνο το 2020 οι παραβιάσεις εθνικών χωρικών υδάτων έφτασαν τις 3.215.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This