Ο ήρωας Κωνσταντίνος Κόρκας μιλά για τους εχθρούς της Ελλάδας

«Έχω υπηρετήσει στον μυστικό πόλεμο, μέσα στην βρομιά και ξέρω όλα τα μυστικά», τόνισε ο τελευταίος Ιερολοχίτης

Must Read

Ανήμερα της επετείου της Άλωσης της Πόλης πέθανε μια ομηρική μορφή, ένας ήρωας με ψυχή σμιλεμένη με φωτιά και ατσάλι. Ο τελευταίος Ιερολοχίτης, ο στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας.

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Στις 30 Αυγούστου 2020, σε γεύμα που παρατέθηκε έπειτα από επιμνημόσυνη εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού για τους νεκρούς μαχητές του Εθνικού Στρατού στο Βίτσι στις μάχες εναντίον του ΔΣΕ, ρώτησα τον στρατηγό Κωνσταντίνο Κόρκα ποιοι, κατά την γνώμη του, είναι –πλην των Τούρκων- οι πιο επικίνδυνοι εχθροί για την Ελλάδα. Την απάντησή του καλό είναι όχι μόνο να την διαβάσουμε και να την παρακολουθήσουμε, αλλά να την αποστηθίσουμε, να την κατανοήσουμε και να δράσουμε αναλόγως.

Ήταν η ακόλουθη: «Και οι Γερμανοί και οι Ρώσσοι και οι Αμερικάνοι και οι Ιταλοί το κακό της Ελλάδας θέλουν. Κι αυτό που έγινε στην Κύπρο με την άδεια της Αμερικής έγινε. Δεν πήγανε μόνοι τους (σ.σ. οι Τούρκοι)». Στην ερώτηση «γιατί», απάντησε: «Εσύ που είσαι δημοσιογράφος να καταλάβεις το γιατί. Σου είπα ότι έχω υπηρετήσει στον μυστικό πόλεμο, μέσα στην βρομιά και ξέρω όλα τα μυστικά».

Η ζωή του όχι μόνο αξίζει να γίνει ταινία, ντοκιμαντέρ και μυθιστόρημα, αλλά κεφάλαιο ιστορικού βιβλίου που θα διδάσκεται στα σχολεία.

Αιωνία η μνήμη σου στρατηγέ!

  • Δείτε το σχετικό video:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This