Χαρδαλιάς: «Αδιαπέραστο το τοίχος των Ενόπλων Δυνάμεων»

«Μήνυμα» προς την Τουρκία μετά το σημερινό επεισόδιο, χωρίς ωστόσο να την κατονομάζει

Must Read

Το δικό του μήνυμα, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει την Τουρκία έστειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σήμερα από τον Άγιο Ευστράτιο, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στον αέρα, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε, παρενοχλήθηκε από τους Τούρκους μέσω ασυρμάτου. 

«Τριάντα χρόνια μετά τον άδικο χαμό του ήρωα Αξιωματικού, η καθημερινότητα στις ελληνικές θάλασσες, στους ελληνικούς ουρανούς δεν έχει διαφοροποιηθεί. Πάντοτε όμως θα είμαστε εδώ! Πάντοτε θα υπάρχει το αδιαπέραστο τείχος, που έχουν οικοδομήσει οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, με την καθολική στήριξη του ελληνικού λαού. Πάντοτε θα υπάρχει η αδάμαστη θέληση και η αποφασιστικότητα, που μπορούν να πηγάζουν από μια μόνο ψυχή, την ελληνική. Και αυτό δεν αλλάζει!».

Αυτό διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς από τον Άγιο Ευστράτιο όπου εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που συνδιοργάνωσαν το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου, για τον πεσόντα εν ώρα καθήκοντος, Ήρωα υποσμηναγό (Ι) Νικόλαο Σιαλμά και πραγματοποιήθηκαν στο ακρωτήριο Νικόλαος Σιαλμάς, όπου βρίσκεται το ομώνυμο μνημείο, στο ακριτικό νησί.

«Η θυσία του υποσμηναγού Σιαλμά, αποτελεί για όλους μας αφορμή περισυλλογής, ευγνωμοσύνης, καθώς και υπόμνησης του ημέτερου καθήκοντος. Περισυλλογής, για τη διαρκή επαγρύπνηση που απαιτείται για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων! Ευγνωμοσύνης, για τον απολύτως πραγματικό κίνδυνο που αναλαμβάνουν καθημερινά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεών μας, προκειμένου να κατοχυρώσουν τα ελληνικά σύνορα σε αέρα, στην ξηρά, στη θάλασσα. Και τέλος, υπόμνησης της υποχρέωσης της Πολιτείας να τους παρέχει όλα τα αναγκαία μέσα για να εκπληρώσουν την αποστολή τους και να βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό αυτών αλλά και των οικογενειών τους», παρατήρησε.

«Σε εμάς, απομένει η ιερή υποχρέωση να προστατεύσουμε την παρακαταθήκη που άφησε πίσω του, για μια Ελλάδα ισχυρή, ευημερούσα και απρόσβλητη απέναντι σε κάθε απειλή. Είναι το λιγότερο που οφείλουμε στον υποσμηναγό Σιαλμά, στην πατρίδα μας, σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες. Οι ουρανοί είναι και θα παραμείνουν, για πάντα δικοί μας! Δεν ξεχνάμε!», κατέληξε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ποιος ήταν ο Νικόλαος Σιαλμάς

Ο Νικόλαος Σιαλμάς γεννήθηκε το 1965 στο Θέρμο Αιτωλοα­καρ­νανίας. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1984 και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1988 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού. Έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στη θαλάσσια περιοχή νοτίως του Αγίου Ευστρατίου, κατά τη διάρκεια αποστολής αναχαιτίσεως τουρ­κι­­κών αεροσκαφών, χειριζόμενος αεροσκάφος F-1CG της 342 μοίρας Παντός Καιρού της 114 Πτέρυγας Μάχης (Τανάγρα), στις 18 Ιουνίου 1992.

Δείτε επίσης: Οι Τούρκοι παρενόχλησαν ελικόπτερο που επέβαινε ο Χαρδαλιάς στον Άη Στράτη – «Βρίσκεστε σε τουρκικό εναέριο χώρο»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This