Απειλεί και προκαλεί ξανά ο Ακάρ: «Θα κάνουμε ότι και το 1974»!

Must Read

Συνεχίζει να προκαλεί ο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, καθώς κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην τελετή έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας δήλωσε «Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας, όπως τότε (τo 1974)».

Παρ’ ότι ο Ακάρ, για μία ακόμη φορά εξέφρασε την επιθυμία της γειτονικής χώρας σχετικά με μία σταθερή και μόνιμη λύση για το Κυπριακό, δεν παρέλειψε να εξαπολύσει απειλές, παρά το ότι ο ίδιος θέλησε να τονίσει πως δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, ωστόσο έκανε λόγο για «Plan B» και «Plan C» σε σχέση με «ό,τι κάναμε το 1974».

«Πιστεύουμε ότι η ειρήνη, η ισορροπία και η σταθερότητα θα εξασφαλιστούν στην περιοχή. Έχουμε (ως Τουρκία) μία συγκεκριμένη στάση γύρω από τη δίκαιη κατανομή των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο. Από την άλλη, όπως προστατεύσαμε τα δικαιώματα των αδελφών μας Κυπρίων το 1974, δεσμευόμαστε ακόμα ως εγγυήτρια χώρα», είπε αρχικά ο Ακάρ, προσθέτοντας: «Πάντα στο πλαίσιο της διεθνούς νομοθεσίας, της καλής γειτονίας, της φιλίας και της στρατηγικής συνεργασίας, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε και τα δικά μας δικαιώματα και των Κυπρίων αδελφών μας. Σε διαφορετική περίπτωση, έχουμε πάντα εναλλακτικό σχέδιο Β και Γ. Χωρίς αυτό να αποτελεί απειλή σε καμία περίπτωση… Απλά έτσι εκτιμούμε την κατάσταση με βάση τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας. Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας και σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This