Η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς σερβικών εκτοξευτών πυραύλων

Για να αντικαταστήσει τους εκτοξευτές πυραύλων RM-70 που θα στείλει στην Ουκρανία...

Must Read

Ο ελληνικός στρατός εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων Tamnava από τη Σερβία, ανέφερε σήμερα το Balkan Security Network.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η σερβική στρατιωτική βιομηχανία έχει κατασκευάσει ένα πρωτότυπο του οπλικού συστήματος που έχει βεληνεκές έως και 70 χιλιόμετρα και αναπτύσσεται από την κρατική εταιρεία Jugoimport-SDPR.

Αναφέρει ακόμα ότι η Εθνική Φρουρά της Κύπρου παρήγγειλε μια μπαταρία έξι εκτοξευτών και ότι η επίσημη Αθήνα εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει κι αυτή παραγγελία, αφότου Έλληνες αξιωματικοί παρακολούθησαν ασκήσεις με ζωντανά πυρά με σερβικής κατασκευής αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Nora Β52 στην Κύπρο. Η Κυπριακή Εθνική Φρουρά χειρίζεται 24 από τα σερβικά οβιδοβόλα.

Η αγορά του συστήματος Tamnava εξετάζεται από την Ελλάδα και γι’ αυτό αντιπροσωπεία από το Βελιγράδι ήρθε περίπου προ μηνός στην Αθήνα, για να κάνει προσφορά στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ελλάδα σχεδιάζει να στείλει πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων RM-70 στην Ουκρανία και πρέπει να βρει έναν αντικαταστάτη που θα είναι εξίσου, ή πιο αποτελεσματικός, γράφει ακόμα το BSN.

Και προσθέτει πως οι ελληνικοί εκτοξευτές πυραύλων που έχουν βεληνεκές 20 χιλιομέτρων έχουν αναπτυχθεί αυτή τη στιγμή στα νησιά του Αιγαίου. Εάν αντικατασταθούν  από τους εκτοξευτές Tamnava, ο ελληνικός στρατός θα μπορούσε να χτυπήσει στόχους βαθιά μέσα στην Τουρκία, με τον πρόεδρό της (Ταγίπ Ερντογάν) να έχει προειδοποιήσει την Αθήνα να μην ενισχύσει τις νησιωτικές δυνάμεις της.

Το Tamnava συνοδεύεται από δύο τύπους πυραύλων, με βεληνεκές 40 και 70 χιλιομέτρων και οι δύο σχεδιασμένοι από την ιδιωτική εταιρεία EDePro με έδρα το Βελιγράδι.

*πηγή φωτογραφίας www.yugoimport.com

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This