Aπύθμενο θράσος των διακινητών: Με αγγελίες ψάχνουν… πελάτες – Διαφημίζουν με video τα «τρύπια» σύνορά μας

Must Read

Δυο βίντεο από τον Έβρο έρχονται να σοκάρουν την κοινή γνώμη στην Ελλάδα, δείχνοντας την ευκολία και την άνεση με την οποία περνάνε οι μετανάστες στη χώρα μας… Διακινητές πουλάνε στα κοινωνικά δίκτυα την είσοδο στην Ελλάδα από 2.500 ως και 3.500 ευρώ!

Στο πρώτο βιντεοσκοπείται μια ακόμα «εισβολή» αλλοδαπών στην Ελλάδα, διαψεύδοντας ξεκάθαρα τον ισχυρισμό του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, σε ό,τι αφορά το«κλείσιμο των συνόρων του Έβρου».

Το βίντεο είναι προϊόν Αλγερινών, οι οποίοι καταγράφουν το ανενόχλητο πέρασμά τους από αφύλακτο φράχτη στον Έβρο, στο ύψος της Καβύλης.

Από την άλλη, στο δεύτερο βίντεο (αυτό του Open TV) ακούγεται το πώς διαφημίζονται μέσω των κοινωνικών δικτύων οι «υπηρεσίες» των διακινητών μεταναστών προς την Ελλάδα μέσω του Έβρου. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του καναλιού, μέσα σε 3,5 λεπτά εξηγούν πώς μπορεί κανείς από το Ιντλίμπ της Συρίας να φτάσει στην Ελλάδα, αναφέροντας, μάλιστα, και το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που αναρτήθηκε μέσω σελίδας του Facebook φαίνεται ένας διακινητής να μιλάει για όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι «πελάτες» του, ενώ αναφέρεται ότι όταν φτάνουν στην Ελλάδα τους παραλαμβάνει ταξί, προκειμένου να τους μεταφέρει ως τη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, δίνει και οδηγίες: «Έτσι θα περάσετε στην Ελλάδα, δεν θα σας πειράξει κανείς. Θα σας πάρουμε με αυτοκίνητο και θα πάρετε και διαβατήριο. Στην Ελλάδα δεν θα σας εμποδίσει κανείς».

«Βγαίνοντας στον κεντρικό δρόμο θα σας περιμένει “ταξί” στο Πραγγί και θα σας πάει στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα…», λέει ο άνδρας ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται και ως το «λιοντάρι της διακίνησης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This