Το Κατάρ στέλνει Rafale στην Τουρκία για να εκπαιδεύσει τους πιλότους της!

Μεγάλη... επιτυχία η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Κατάρ τον Αύγουστο!

Must Read

Σοβαρή εξέλιξη που μας αφορά άμεσα, καθώς ενεργοποιείται η στρατιωτική συμφωνία Κατάρ – Τουρκίας, με το Κατάρ να στέλνει 12 Rafale σε τουρκικά αεροδρόμια προκειμένου να εκπαιδευτούν οι Τούρκοι πιλότοι!

Εκτός από τα Rafale ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Χαμάντ Αλ Θάνι στέλνει στον Ερντογάν 9 Mirage 2000-5EDA/DDA και στόλο αμερικανικών μεταγωγικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Η επικύρωση της συμφωνίας δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης και προβλέπει ακόμη αεροπορική συνδρομή σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης. Εκτός της συνεκπαίδευσης των Καταριανών Rafale με τα τουρκικά F-16, προβλέπεται και η παρουσία Τούρκων πιλότων στο κόκπιτ των Rafale, μαχητικά που απέκτησε η Ελλάδα και της δίνουν στρατηγικό πλεονέκτημα στους αιθέρες!

Το ερώτημα είναι αν θα υπάρξει αντίδραση και παρέμβαση της Γαλλίας, καθώς δυο τύποι γαλλικών αεροσκαφών της Πολεμικής μας Αεροπορίας φτάνουν στα χέρια της Άγκυρας μέσω Ντόχα.

Παταγώδης αποτυχία η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Κατάρ τον Αύγουστο

Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Κατάρ και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε… Στη συνάντηση του Αυγούστου του Μητσοτάκη με τον εμίρη του Κατάρ μίλησαν για κοινή βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, καθώς και στους τομείς του τουρισμού, των υποδομών, της γεωργίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και επιστημών, ενώ συζήτησαν και τις τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις.

Ο δε πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για την επικράτηση κλίματος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και την αποφυγή ενεργειών υπονόμευσης της ειρήνης και αναγνώρισε τον ρόλο του Κατάρ στην κρίσιμη για τα ελληνικά συμφέροντα περιοχή του Κόλπου!

Μάλιστα τόνισε ότι η Ελλάδα λόγω της στρατηγικής θέσης της στην περιοχή και των υποδομών της, μπορεί να αποτελέσει γέφυρα του Κατάρ με την Ευρώπη, πύλη εισόδου ενέργειας για την ευρωπαϊκή αγορά, τόσο μέσω του σταθμού της Ρεβυθούσας όσο και μέσω της Αλεξανδρούπολης.

Προφανώς και του Σεϊχη από το ένα αυτί του μπήκαν και από το άλλο του βγήκαν, προτιμώντας για εταίρο τον ομόθρησκό του Ερντογάν.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This