Η Ισπανία έχει στείλει Patriot για να προστατεύσει την Τουρκία!

Η Ελλάδα απειλείται από την Τουρκία, αλλά οι ευρωπαίοι εταίροι μας στέλνουν όπλα στον εισβολέα!

Must Read

Οι περισσότεροι έλληνες αλλά και ευρωπαίοι δεν το γνώριζαν. Το έμαθαν έπειτα από την δημόσια ευγνωμοσύνη που εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρς στην Ισπανίδα ομόλογο του, Μαργαρίτα Ρόμπλες για την «υποστήριξη προς τη χώρα του»!

Οι λεπτομέρειες αυτής της υποστήριξης ήρθαν στην δημοσιότητα από τουρκική εφημερίδα. Δεν είναι αυτό που όλοι νομίζαμε, η συνεχιζόμενη προμήθεια όπλων και η ναυπήγηση πολεμικών πλοίων για λογαριασμό της Τουρκίας, η οποία είναι γνωστή. Πρόκειται για κάτι ακόμα πιο προκλητικό…

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η τουρκική ahaber η Ισπανία παράτεινε το χρόνο παραμονής του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Patriot που είχε στείλει στην Τουρκία για να συμβάλλει στην αεράμυνα! Αυτός είναι και ο λόγος των δημοσίων ευχαριστιών του Ακάρ προς την Ισπανία.

Πριν από την Ισπανία βέβαια, την σκυτάλη είχε πάρει η Ολλανδία. Τότε οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, καθώς η Τουρκία δεν είχε προβεί σε αυτό το κρεσέντο απειλών κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Όπως σημειώνεται «για υποστηριχθούν οι προσπάθειες του ΝΑΤΟ να προστατεύσει την Τουρκία στο πλαίσιο της απειλής επίθεσης από τη Συρία, Ολλανδικό σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας Patriot  αναπτύχθηκε στα Άδανα στις 26 Ιανουαρίου 2013».

Η Ισπανία πήρε τη σκυτάλη από την Ολλανδία τον Ιανουάριο του 2015 και συνέχισε αυτήν την αποστολή από τότε. Εδώ δηλαδή έχουμε ένα ακόμα εξωφρενικό στοιχείο της ευρωπαΐκής υποκρισίας έναντι της Ελλάδας: Η Τουρκία αμφισβητεί ελληνικό, άρα και ευρωπαϊκό έδαφος, απειλεί με εισβολή στα ελληνικά, άρα και ευρωπαϊκά νησιά, αλλά οι ευρωπαίοι υποτιθέμενοι εταίροι μας, την εξοπλίζουν!

Η εντολή του συστήματος πυραυλικής άμυνας Patriot που σταθμεύει στα Άδανα, το οποίο έστειλε η Ισπανία για να συνεισφέρει στην αεράμυνα της Τουρκίας, λήγει στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Πληροφορίες από το βαλκανικό περισκόπιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This