Άσκηση ετοιμότητας από ΕΛ.ΑΣ και ΕΥΠ για το φόβο των τζιχαντιστών

Must Read

Σε μια περίοδο έντονων αναταραχών στα hot spot, αλλά και αύξησης των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα, το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α) ετοιμάζει μια ειδική άσκηση αντίδρασης απέναντι στο ενδεχόμενο παρείσφρησης τζιχαντιστών στη χώρα.

Στην άσκηση, της οποίας ο στόχος είναι η αναγνώριση και η διαχείριση κρίσεων, που σχετίζονται με ριζοσπαστικοποιημένα άτομα και τρομοκράτες, θα πάρουν μέρος 100 στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και των Σωφρονιστικών Καταστημάτων.

Το ζητούμενο είναι να δοκιμαστεί το πόσο καλά συντονίζονται και ανταποκρίνονται οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης, όπως αυτή θα εξελίσσεται μέσα από ειδικά σενάρια, που θα έχουν οπτικοποιηθεί σε ταινίες μικρού μήκους.

Τα οπτικοποιημένα σενάρια που θα αξιοποιηθούν, θα αφορούν: α) Την παρείσφρηση επιστρεφόντων αλλοδαπών τρομοκρατών μαχητών σε μεικτές μεταναστευτικές ροές σε ελληνικό νησί. β) Ριζοσπαστικοποίηση προσφύγων σε hotspot σε ελληνικό νησί. γ) Ριζοσπαστικοποίηση και στρατολόγηση σε κεντρικό σωφρονιστικό κατάστημα στην Αττική. δ) Όσμωση ποινικών κρατουμένων και τρομοκρατών.

Το ΚΕ.ΜΕ.Α είναι επιστημονικός και συμβουλευτικός φορέας, που στελεχώνεται από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και ερευνητές με εξειδίκευση στη διαχείριση κρίσεων και εκτάκτων αναγκών και εποπτεύεται από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Η συγκεκριμένη διυπηρεσιακή άσκηση ετοιμότητας εντάσσεται στην υλοποίηση της δράσης, «Ενίσχυση των φορέων επιβολής του Νόμου για την αναγνώριση και την καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης και του εξτρεμισμού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This