Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Παυλόπουλος προς Τουρκία: «Δεν υπαναχωρούμε στην υπεράσπιση των συνόρων μας…»

 «Καμία υποχώρηση και καμία υπαναχώρηση δεν μπορεί να υπάρξει ως προς την υπεράσπιση των θέσεων που αφορούν στο Δίκαιο της Θάλασσας», δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης του Στόλου, μετά το τέλος της άσκησης “Καταιγίς 2019”. Τα λόγια αυτά αποτελούν ένα σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα, η οποία τον τελευταίο καιρό προκαλεί συνεχώς με τις παραβιάσεις της σε αέρα και θάλασσα.

«Το αξιόμαχο και την ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας κατά την υπεράσπιση της επικράτειας και των συνόρων μας, συνακόλουθα δε της επικράτειας και των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκ μέρους του Πολεμικού μας Ναυτικού, καταξιώνεται ακόμη περισσότερο εκ του ότι και τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθορίζονται σαφώς, και δίχως ίχνος δυνατότητας αμφισβήτησης, από το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κύριος Παυλόπουλος  στέλνοντας μήνυμα προς την Τουρκία υποστήριξε:  «Διαμηνύουμε προς κάθε γείτονα χώρα, και ιδίως προς τη φίλη και γείτονα Τουρκία, ότι βάση της φιλίας και της καλής γειτονίας μας καθώς και της ευρωπαϊκής της προοπτικής -την οποία ευνοούμε ειλικρινώς- είναι η πλήρης και πιστή τήρηση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο σύνολό τους. Τούτο, άλλωστε, συνιστά και θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ