Μήνυμα Δένδια στην Άγκυρα: «Δεν είμαστε μια αδύναμη χώρα που εξαρτώμαστε από τον άνεμο»

Must Read

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει με αυτοπεποίθηση ως ίσο προς ίσον την Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, χαρακτηρίζοντας ωστόσο αφέλεια και ανοησία να παρασυρθεί η Ελλάδα και να επιτρέψει τη «στρατιωτικοποίηση των κρίσεων με την Τουρκία».

Ο κ. Δένδιας παρατήρησε μάλιστα ότι «αυτό ίσως επιδιώκει η άλλη πλευρά πολλές φορές, να μας οδηγήσει σε μια τέτοια αντιμετώπιση». Επιπρόσθετα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι θα ήταν αποτυχία και της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής να αφήσει τις εξελίξεις να οδηγηθούν ουσιαστικά σε πολεμικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά:

«Θα ήταν δείγμα και δικής μας αποτυχίας αν αφήσουμε να υπάρχει μια κλιμάκωση η οποία μας οδηγεί σε ένα τέτοιο σημείο. Μια χώρα η οποία έχει μια ιστορική αντίληψη και μια ευφυή ηγέτιδα τάξη μπορεί να αποτρέψει από το να φτάσουν τα πράγματα εκεί».

ΤΑ ΟΡΙΑ

Ωστόσο ο κ. Δένδιας, σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» ξεκαθάρισε προς την Άγκυρα ότι η Αθήνα, χωρίς να επιδίδεται σε λεονταρισμούς, διαθέτει κόκκινες γραμμές για τα εθνικά της συμφέροντα, οι οποίες εδράζονται στο διεθνές δίκαιο και από τις οποίες δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Εξηγώντας το σκεπτικό του ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι «δεν είμαστε μια αδύναμη, μικρή περιφερειακή χώρα που εξαρτώμαστε από τον άνεμο, την τύχη ή τις θελήσεις του όποιου μας επιβουλεύεται» και σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει διεθνείς συμμαχίες τις οποίες μπορεί να εμβαθύνει. Ακόμη χαρακτήρισε παράγοντα σταθερότητας για την περιοχή την πρόσφατη ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This