Νέος Ισραηλινός πρέσβης: «Έλληνες και Κύπριοι, να εμπιστεύεστε μόνο τον εαυτό σας και κανέναν άλλον»

Must Read

Να εμπιστεύεται μόνο τον εαυτό του συμβούλευσε το ελληνικό κράτος ο νέος Ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα, Γιόσι Αμράνι, που έκανε αυτή τη δήλωση βασισμένος -όπως είπε- στην εμπειρία της χώρας του.

Σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα “Καθημερινή”, ο πρέσβης του Ισραήλ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα σε Ελλάδα και Κύπρο, λέγοντας πως θα πρέπει να επενδύσουν στην εθνική τους άμυνα, καθώς σε μία ενδεχόμενη ένοπλη σύγκρουση θα είναι μόνες τους.

Η δήλωση αυτή έγινε στον απόηχο της εγκατάλειψης των Κούρδων από τις ΗΠΑ και λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη και τις διαβεβαιώσεις του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, για την «ασφάλεια που προσδίδει στην Ελλάδα η στρατηγική σχέση συνεργασίας με τις ΗΠΑ».

Σε ερώτηση σχετικά με την τουρκική δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Ισραηλινός πρέσβης ήταν ξεκάθαρος:

«Ως προς το ερώτημά σας για τη συνέχεια πολιτικής ή τη σταθερότητα των πολιτικών, στις ζωές μας χρειάζεται να απαντάμε σε μεταβαλλόμενες πραγματικότητες. Αντιλαμβανόμαστε ότι στον κόσμο μας μπορεί να πρέπει να προσαρμόζεσαι σε διαφορετικές πολιτικές, ανάλογα με τις αλλαγές στις κυβερνήσεις και τις συνθήκες.

Στο τέλος της ημέρας, η ισραηλινή εμπειρία υπαγορεύει ότι πρέπει να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου. Σύμφωνα με την ισραηλινή εμπειρία, δεν πρέπει να αναθέτεις σε κανέναν άλλο τα εθνικά συμφέροντα ή την εθνική άμυνά σου.

Και το αναφέρω αυτό ως ένα μήνυμα σε εσάς και στους καλούς Κύπριους φίλους μας, ότι πρέπει να επενδύσετε στην εθνική ασφάλειά σας, να αναπτύξετε τις δικές σας εθνικές δυνάμεις και να καθιερώσετε τις συμμαχίες σας».

Ακριβώς το ίδιο μήνυμα προσπάθησε να περάσει και ο Κύπριος πρέσβης επί τιμή, Περικλής Νεάρχου, στην εκδήλωση του Κέντρου Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων για το Κυπριακό δύο μέρες πριν.

Ο κ. Νεάρχου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ήταν μεγάλο λάθος το να μπει ο προϋπολογισμός της εθνικής άμυνας στο μνημόνιο, ενώ θα μπορούσε να εξαιρεθεί, ένα λάθος που καταλόγισε στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι πρέπει μόνοι μας να βοηθήσουμε τον εαυτό μας, ενισχύοντας την εθνική άμυνα τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This