Ο Δένδιας «άδειασε» τον Ντόκο για τις «διμερείς διαφορές» με την Τουρκία

Must Read

«Άδειασε» εμμέσως πλην σαφώς τον αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Θάνο Ντόκο, για την απαράδεκτη και ενδοτική δήλωσή του περί «διμερών διαφορών» Ελλάδας και Τουρκίας ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Αναφορικά με το θέμα της αύξησης των μεταναστευτικών ροών προς τα ελληνικά νησιά ο κ. Δένδιας, αφού επιτέθηκε στην Τουρκία, καθιστώντας την επί της ουσίας υπεύθυνη, ταυτόχρονα με έναν διπλωματικό ελιγμό «κάρφωσε» και τον κ. Ντόκο, που με συνέντευξη του στο ΑΠΕ είχε πει ότι οι δύο χώρες «είναι καιρός να στραφούν από τις διμερείς διαφορές στα κοινά προβλήματα και συμφέροντα και να υιοθετήσουν μια κοινή ατζέντα».

«Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει στην Τουρκία να θεωρήσει ότι το Μεταναστευτικό είναι διμερές ζήτημα ούτε να εκβιάζει τη χώρα μας χρησιμοποιώντας τις μεταναστευτικές ροές» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο Νίκος Δένδιας συνέχισε την επίθεσή του στην Τουρκία, όπως δείχνει να κάνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Μεταναστευτικό, δηλώνοντας πως «δεν είναι εύκολο να συνεννοηθείς με την τουρκική πλευρά, ακόμα και σε πράγματα στα οποία το δίκαιο και το ορθό και το νόμιμο και ηθικό είναι προφανές», συμπληρώνοντας πως οι αριθμοί των μεταναστών έχουν υπερβεί τις υπάρχουσες δυνατότητες του συστήματος διαχείρισής τους και διαβεβαιώνοντας πως γίνεται ό,τι είναι εφικτό από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου να «θωρακιστεί η χώρα».

Συνεχίζοντας δε σε υψηλούς τόνους, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε «ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε τη χώρα στο έρμαιο των τουρκικών βουλήσεων, εάν η Τουρκία δεν είναι διατεθειμένη να αντιληφθεί τις υποχρεώσεις της» και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει και αυτή τις ευθύνες που της αναλογούν όσον αφορά το οξυμένο πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών.

Στο μεταξύ, σήμερα ο κ. Δένδιας αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στα Σκόπια, όπου θα έχει συναντήσεις με τον ομόλογό του και αξιωματούχους της χώρας, συνεχίζοντας την πολιτική της… αναγκαίας ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μία πολιτική, ωστόσο, που δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, αλλά τα υπονομεύει, όπως άλλωστε και η Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία παραβιάζουν συστηματικά οι Σκοπιανοί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This