Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Νέα προκλητική ατάκα από τον… επικίνδυνο Τσαβούσογλου- Μιλάει για τουρκική μειονότητα στη Θράκη

Με ανάρτησή του στο twitter προκαλεί ξανά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς αναφέρεται σε τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα, υποστηρίζοντας, μάλιστα, πως καταπιέζεται, ενώ εξέφρασε την στήριξή του στους ψευδομουφτήδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής.

Ως γνωστόν, η μειονότητα βάσει συνθήκης αναγνωρίζεται ως μουσουλμανική -σκέτο- και όχι ως εθνική, δηλαδή τουρκική, αφού οι ανταλλαγές πληθυσμών μεταξύ ελληνικών και τουρκικών εδαφών έγιναν σε όλες τις άλλες περιπτώσεις με βάση το θρήσκευμα και όχι την εθνότητα. Σύμφωνα με το άρθρο 2β της συνθήκης χρησιμοποιήθηκε ο όρος Μουσουλμάνοι και όχι Τούρκοι.

Τώρα, η Τουρκία απλώνει ακόμα πιο βαθιά το μακρύ της χέρι στην Ελλάδα, αφού εκτός από το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή κάνει συνεχώς αναφορές σε τουρκική μειονότητα, θέλοντας να αποκτήσει άλλου τύπου δικαιώματα μέσα στο ελληνικό κράτος από αυτά που δίδονται σε μια θρησκευτική μειονότητα.

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητα στην Ελλάδα σύμφωνα με τις Συνθήκες της Λοζάνης και της Αθήνας. Εκφράζουμε τη στήριξή μας στον Μουφτή της Κομοτηνής, Ιμπραΐμ Σερίφ, και της Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, που δεν υπέκυψαν στην καταπίεση», αναφέρει στο μήνυμά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ