Ο Τσαβούσογλου βρίζει την ΕΕ «επειδή… κακόμαθε την Κύπρο» και απειλεί με την διπλωματία των… όπλων

Must Read

«Ισχυρή και στο τραπέζι της διπλωματίας και στο πεδίο της μάχης, προκειμένου να πετύχει τον διαμοιρασμό των αποθεμάτων στην ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να είναι η Τουρκία», σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του  υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μόλις λίγες μέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας Άγκυρας-Τρίπολης με την «αναγνωρισμένη» λιβυκή κυβέρνηση, ο Τσαβούσογλου δεν δίστασε να καταφερθεί εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτηρίζοντας ηλίθια την αλληλεγγύη που υπάρχει μεταξύ των κρατών μελών της, αφού αυτή –κατά τη γνώμη του πάντα- “κακόμαθε” την Κύπρο!

Δείτε επίσης: Τραβάνε το σχοινί οι Τούρκοι! Φτιάχνουν νέα σύνορα και «διαγράφουν» τα ελληνικά νησιά γιατί… «είναι σε λάθος σημείο» – Τι απαντά ο Δένδιας (video)

Σε ομιλία του στη Σύνοδο για την Περιοχή της Μεσογείου των νέων του ΑΚΡ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ξεκάθαρα ότι ο ισχυρός στρατός παίζει για τη γειτονική χώρα ίδιο ρόλο με την ισχυρή διπλωματία.

«Ισχυρή εξωτερική πολιτική και στο τραπέζι και στο πεδίο της μάχης. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο εξωτερική πολιτική της Τουρκίας σήμερα», ανέφερε.

Μάλιστα, αφού οι Τούρκοι δημιούργησαν τα δεδομένα, σήμερα μέσω Τσαβούσογλου, αποκάλυψαν και τη στρατηγική τους.

«Η Ε.Ε. κακόμαθε την Κύπρο και δεν άκουσε τις προτάσεις μας. Τότε εμείς τι κάναμε; Στείλαμε τα γεωτρύπανά μας και ξεκινήσαμε γεωτρήσεις. Εδώ δείχνουμε τη δύναμή μας στο πεδίο. Τώρα προχωράμε το διπλωματικό σκέλος του. Και θα συνεχίσουμε επειδή έχουμε δίκιο. Άλλωστε, δεν συζητάμε με κανέναν τη δική μας υφαλοκρηπίδα. Ούτε επιτρέπουμε να ανοίξει συζήτηση. Αλλά για το διαμοιρασμό των αποθεμάτων στην Κύπρο πρέπει είμαστε ισχυροί και στο τραπέζι και στο πεδίο», ανέφερε προκλητικά.

Για τη Γαλλία ο Τούρκος ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε ότι είναι από τις χώρες της ΕΕ που υστερούν περισσότερο στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι απαγόρευσαν ακόμη και στις γυναίκες με μαντίλες να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. «Ο Μακρόν ήρθε ως φιλελεύθερος και βγήκε χειρότερος και από τον Σαρκοζί. Με τον ίδιο τρόπο χειρότερος και από τον Λεπέν», υποστήριξε.

Κατηγορίες από την φιλο-Ερντογανική «Γενί Σαφάκ»

Την ίδια στιγμή, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ κατηγορεί την Αθήνα ότι συνεργάζεται με τον Λίβυο στρατάρχη, Χαλίφα Χάφταρ, εξαιτίας της απόφασής της να απελάσει τον Λίβυο πρέσβη σε περίπτωση που δεν παραδώσει στην ελληνική κυβέρνηση τα μνημόνια που υπεγράφησαν μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, οι δυνάμεις του Χαφτάρ, ο οποίος αντιπολιτεύεται την επίσημη κυβέρνηση στην Τρίπολη, τον Οκτώβριο υπέγραψαν στην Αθήνα συμφωνία με την ελληνική LEEAD Consulting Company, προκειμένου να αναλάβει την ανοικοδόμηση της Βεγγάζης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Λιβύης, που ελέγχεται από τα στρατεύματα του Χαφτάρ.

Δείτε επίσης: Βελόπουλος: «Αν η Ελλάδα δεν πάψει να στηρίζει τον Λίβυο ηγέτη στον εμφύλιο, η ΝΔ θα αποδειχθεί η πιο φιλο-τουρκική κυβέρνηση»

Το σχέδιο ονομάζεται «Θεμέλιο Σχέδιο για τη Γενική Αστική Ανάπτυξη της Βεγγάζης» και, σύμφωνα με τη «Γενί Σαφάκ», που επικαλείται ως πηγή την ιστοσελίδα «Αλ Μαρσάντ», στη συνάντηση μεταξύ ελληνικής εταιρείας και Λίβυων συμμετείχε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στη συνάντηση αυτή ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε ότι η Αθήνα είναι έτοιμη για την επαναλειτουργία του ελληνικού προξενείου στη Βεγγάζη και την αεροπορική και θαλάσσια επανασύνδεση των δύο πόλεων.

«Η Ελλάδα που δεν μπόρεσε να χωνέψει τη συμφωνία (με τη Λιβύη), μετά τις τελευταίες εξελίξεις κάλεσε τον πρόεδρο της λεγόμενης βουλής του Χαφτάρ στο Tobruk στην Αθήνα και απείλησε να απελάσει τον πρέσβη της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης», σχολιάζει η Γενί Σαφάκ.

Παράλληλα, η εφημερίδα «Χουριέτ» στο πρωτοσέλιδό της σήμερα κάνει λόγο για «Κίνηση ματ της Τουρκίας» και παραθέτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» με τίτλο «Η Αθήνα πιάστηκε στον ύπνο», ενώ παράλληλα άλλα μέσα ενημέρωσης μιλούν για «συμφωνία που έκανε έξαλλο το Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This