Δεν προκαλούν μόνο από αέρος! Πάνω από 1.900 θαλάσσιες παραβιάσεις έκαναν οι Τούρκοι φέτος

Must Read

Κοντά στις 1.900 παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών Υδάτων έχει πραγματοποιήσει η Τουρκία εντός του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το Πολεμικό Ναυτικό. Μπορεί καθημερινά να αναφέρουμε παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, ωστόσο οι προκλητικοί Τούρκοι εισβάλουν και στις θάλασσές μας.

Μάλιστα, από το 2016 και μετά πραγματοποιούν όλο και περισσότερες.

Συγκεκριμένα, από τις 414 το 2016 έφτασαν στις 1998 το 2017, στις 1249 το 2018 και μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου του 2019 είχαν φτάσει τις 1891 και πάνε για νέο ρεκόρ, καθώς αναμένεται να ξεπεράσουν τις 2.000, ως το τέλος του έτους.

Στο μεταξύ, οι Τούρκοι απειλούν συνεχώς και είναι χαρακτηριστική η δήλωση Τούρκου αξιωματούχου στην εφημερίδα «Χουριέτ», που είπε πως «αν συνεχίσει την ίδια στάση, θα φάει γκολ εκεί που δεν το περιμένει».

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος αξιωματούχος υποστήριξε:

«Η Ελλάδα, οι Ελληνοκύπριοι, η Αίγυπτος και το Ισραήλ προσπαθούν να στριμώξουν την Τουρκία. Η Αθήνα παρά τις προειδοποιήσεις μας προσπάθησε να φέρει τη μπάλα στο τέρμα μας. Όμως με την κίνησή μας, τώρα η μπάλα μπήκε στο τέρμα της Ελλάδας».

«Δεν θα δεχτούμε παραβίαση της υφαλοκρηπίδας μας»

Ο αρχηγός ΓΕΝ απαντώντας στην Τουρκική προκλητικότητα υποστήριξε πως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα υπερασπιστούν την εθνική ακεραιότητα και τα δικαιώματα της χώρας μας επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ο αντιναύαρχος, Νικόλαο Τσούνης, μίλησε για σταθερή παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου ήδη υπάρχουν δύο ελληνικά πλοία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, μια φρεγάτα και μια πυραυλάκατος που περιπολούν από το Λίβανο μέχρι και την Κύπρο.

«Πρέπει να κινηθούμε νοτιότερα. Ό,τι ισχύει για τις βραχονησίδες, το ίδιο ισχύει και για την υφαλοκρηπίδα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την παραβίασή της», τόνισε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, που μίλησε για ενίσχυση από μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία θα μπορούν να απονηώνονται από τα πλοία του Στόλου.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε προχωρημένες συζήτηση για την ενοικίαση τριών UAV από το Ισραήλ ενώ εξετάστηκε αντίστοιχη προσφορά από τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This