«Ας μην πάρουμε τα F-35» λέει ο Ερντογάν

Must Read

Με κάθε τρόπο θα προσπαθήσει να αποφύγει τον οικονομικό προστατευτισμό από τις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως, εξάλλου, φροντίζει να δηλώνει στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχεδόν καθημερινά.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Γενί Σαφάκ», ο Ερντογάν σκέφτεται να εγκαταλείψει την αγορά των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ, αφού, «εάν συμβεί αυτό, η Τουρκία θα είναι εξαρτημένη από την Αμερική για τυχόν τεχνικές βλάβες στα αεροσκάφη και, επομένως, θα συνεχιστεί ο εκβιασμός από τους Αμερικανούς».

Υπό τον τίτλο «Ας μην πάρουμε τα F-35», η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι την ώρα που οι ΗΠΑ απειλούν την Τουρκία πως αν πάρει τους S400, δεν θα της πουλήσουν τα F-35, η θέση να μην αγοραστούν τελικά τα αμερικανικά μαχητικά αρχίζει να υπερισχύει στην Άγκυρα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι Αεροπορικές Δυνάμεις του τουρκικού στρατού μαζί με την Προεδρία του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας θεωρούν ότι η πιο σωστή απόφαση θα είναι να μην αγοράσουν τελικά τα F-35 από τους Αμερικανούς.

Υποστηρίζουν ότι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα και, κατά τη χρήση τους, η Τουρκία θα εξαρτάται από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας Αμυντικής Βιομηχανίας, στην περίπτωση που «αυτή η ένταση οδηγήσει σε μη αγορά των F35 θα είναι μια καλή εξέλιξη», καθώς η Τουρκία θα επικεντρωθεί στην κατασκευή του δικού της εγχώριου μαχητικού αεροσκάφους και θα επιταχύνει την παραγωγή του εγχώριου μαχητικού αεροσκάφους TF-X.

Παράλληλα, οι ίδιοι αναφέρουν πως η Τουρκία θα πάρει πίσω τα χρήματα που έχει δώσει μέχρι σήμερα για την αγορά των F-35 και, αν χρειαστεί, θα τα διεκδικήσει διά της δικαστικής οδού. Ταυτόχρονα, ισχυρίζονται πως η Τουρκία θα μπορεί να συνεχίσει να είναι συνέταιρος στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This