Υπουργός Άμυνας: «Προτιμώ να κινδυνέψω με εξεταστική, παρά να μην αναβαθμιστούν τα F-16»!

Must Read

H αναγκαιότητα αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 είναι τόσο επιτακτική για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, που δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αναβολές.  

«Θα προτιμούσα να χάσω τον ύπνο μου μπροστά στο ενδεχόμενο να με καλέσουν στο μέλλον να πάω σε μια εξεταστική, παρά να χάσω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα για ν’ αναβαθμίσω τα αεροπλάνα F-16 με δραματικά καλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επαύξηση της ετοιμότητας σε αυτό τον καιρό και τις υπαρκτές απειλές που συμφωνούμε ότι περικυκλώνουν τη χώρα μας“.

Διαβάστε επίσης: Παναγιωτόπουλος: Θέλουμε τα μαχητικά αεροσκάφη μας στις ασκήσεις και όχι στις παρελάσεις»

Mε αυτά τα λόγια ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπεραμύνθηκε, από το βήμα της Βουλής, της απόφασής του να προχωρήσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας.

Ο υπουργός υποστήριξε πως τώρα είναι η ώρα που πρέπει να αναβαθμιστούν οι ένοπλες δυνάμεις, επισημαίνοντας πως θα χρειαστούν και άλλες παρεμβάσεις, όπως ο εξοπλισμός των υποβρυχίων με τορπίλες νέου τύπου και η συντήρηση της μέσης ζωής των φρεγατών.

Αναφερόμενος στην κυβερνητική παλινωδία που δημιουργήθηκε με τα ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης), λίγες ώρες πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, ο υπουργός τόνισε πως, ενόψει της συζήτησης των δύο ηγετών, είχε πει ότι, ως υπουργείο, «δεν είμαστε σε βιασύνη για επανέναρξη συζητήσεων για τα ΜΟΕ, ως εκεί όμως».

Διαβάστε επίσης: Παναγιωτόπουλος: Έτοιμη για παν ενδεχόμενο η Ελλάδα

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «Οι δύο ηγέτες μίλησαν ευθέως και εντίμως μεταξύ τους και συμφωνήσαμε, ένα από αυτά τα λίγα που συμφωνήσαμε, είναι να συνεχιστεί η συζήτηση για τα ΜΟΕ… Η προσπάθεια συνεχίζεται, πιστεύω, ως αισιόδοξος, πως υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης, δουλειά μου να κάνω αυτά που πρέπει, ώστε τα επίπεδα εθνικής άμυνας να είναι εκεί που πρέπει να είναι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This