9-8-2020

Άνοιξε τους… χάρτες του ο προκλητικός Ερντογάν: «Μέχρι τ’ ανοιχτά της Κρήτης θα κάνουμε άνετα τις γεωτρήσεις μας» (video)

Χάρτες με τις προθέσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο παρουσίασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το μνημόνιο που υπέγραψε με τη Λιβύη, σύμφωνα με το sigmalive.com.

«Αυτός ο χάρτης δείχνει πολύ καθαρά, πολλά πράγματα. Εδώ γράφεται η ιστορία. Εντός και εκτός υπάρχουν κάποιοι που ανησυχούν, να το πούμε κι αυτό. Τώρα, κοιτάξτε. Εδώ είναι η Κρήτη… Και τα σύνορά μας (εδώ επειδή είναι κόκκινο δεν φαίνεται καθαρά), εδώ, όπως βλέπετε, υπάρχει ένα μπλοκ και αυτό το μπλοκ είναι το σημείο, όπου ενωνόμαστε με τη Λιβύη.

Δείτε επίσης: Υπέρτατη πρόκληση: Νέα «Ίμια» στον Έβρο – Ύψωσαν τουρκική σημαία σε ελληνική νησίδα

Μέχρι εδώ (σ.σ. ανοιχτά της Κρήτης), ως Τουρκία θα κάνουμε άνετα τις γεωτρήσεις μας. Νότια θα κάνει και η Λιβύη τις δικές της γεωτρήσεις. Εκτός αυτού, κοιτάξτε. Τα σημεία H-G-F-E-D-C-B-A, η γραμμή που βλέπετε είναι τα όρια. Πριν δεν υπήρχαν δικά μας όρια. Αλλά τώρα όλη αυτή η υφαλοκρηπίδα πάνω από αυτή τη γραμμή ανήκει στην Τουρκία», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τουρκικό κανάλι.

Όσο για τη χώρα μας, είπε: «Τα χέρια της Ελλάδας δέθηκαν από τη συμφωνία με τη Λιβύη κι αυτό την τρέλανε, καθώς δεν υπάρχει κανένα κενό, που να επιτρέπει στην Ελλάδα να αντιδράσει. Η απόφαση για την απέλαση του Λίβυου πρέσβη ήταν σκανδαλώδης. Η Ελλάδα θα πληρώσει διεθνές τίμημα για αυτά τα λάθος βήματα που κάνει».

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ