Τσαμπουκάδες Τσαβούσογλου προς τις ΗΠΑ – Απειλές για λουκέτο στις βάσεις Ιντσιρλίκ και Κιουρετσίκ

Must Read

Αυτή τη φορά -μετά τον Ερντογάν- ήταν η σειρά του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να βγει στο τουρκικό τηλεοπτικό «μεϊντάνι» του A Haber, με στόχο αφενός να απειλήσει τον μεγαλύτερο νατοϊκό εταίρο της Τουρκίας, τις ΗΠΑ, και αφετέρου να προκαλέσει, παραδίδοντας «μαθήματα» Διεθνούς Δικαίου κομμένα και ραμμένα στις νεο-οθωμανικές ονειρώξεις της Αγκυρας για τη δημιουργία της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Σε ερώτηση που έγινε στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών για την πιθανότητα που ενυπάρχει οι ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις στην Αγκυρα για την αγορά των πυραυλικών συστοιχιών S-400 από τη Ρωσία, ο Τσαβούσογλου τόνισε πως η χώρα του εξετάζει το ενδεχόμενο ως αντίποινα προς την Ουάσινγκτον να βάλει λουκέτο στη στρατηγικής σημασίας για τους Αμερικανούς και για το ΝΑΤΟ, αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.

Δείτε επίσης: «Κεραμίδα» για τον Ερντογάν: Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας!

«Θα σκεφτούμε το χειρότερο σενάριο και θα αποφασίσουμε. Αν οι ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας, τότε το ζήτημα των βάσεων του Ιντσιρλίκ και του Κιουρετσίκ μπορεί να μπει στην ατζέντα» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός. Δεν παρέλειψε εντούτοις να προσθέσει και κάτι ακόμη. Πως η τουρκική κυβέρνηση δεν θα υποστηρίξει το σχέδιο του ΝΑΤΟ για προστασία των χωρών της Βαλτικής και της Πολωνίας από τη ρωσική επιθετικότητα μέχρι τη στιγμή κατά την οποία η Συμμαχία θα σπεύσει να υιοθετήσει ένα σαφές σχέδιο για την προστασία της Τουρκίας από την «τρομοκρατική απειλή», εννοώντας προφανώς του Κούρδους.

Και στις αναφορές του όμως στο προβληματικό από κάθε πλευρά μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν πρόσφατα Άγκυρα και Τρίπολη δεν έλειψαν οι απειλές εκ μέρους του Τσαβούσογλου, ο οποίος υπογράμμισε -δείχνοντας στον τηλεοπτικό φακό και τους σχετικούς ψευδο-χάρτες- πως η Τουρκία θα εμποδίσει δραστηριότητες εντός της «υφαλοκρηπίδας» της.

Φορώντας αρχικά την προβιά του… αμνού, τείνοντας χείρα φιλίας προς την Αθήνα και λέγοντας «είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο», στη συνέχεια ο «λύκος» της τουρκικής διπλωματίας χαρακτήρισε «λάθος από μέρους της Ελλάδας» την καταγγελία της συμφωνίας.

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως η συμφωνία για την ασφάλεια που υπογράφηκε ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη δεν περιλαμβάνει σχετική διάταξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This