Η δύναμη «ΔΕΛΤΑ» έδειξε την δύναμη της…

Must Read

Προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα. Αυτό το κλίμα επικρατεί στις ένοπλες δυνάμεις μας μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Χθες είχαμε επίδειξη δύναμης από την πολεμική αεροπορία με 38 F16 και Μιράζ να πετούν πάνω από το Αιγαίο και να αναχαιτίζουν Τουρκικά αεροπλάνα.

Σήμερα ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ενεργοποιήθηκε αιφνιδιαστικά η “Δύναμη Δέλτα” με σκοπό την εκτέλεση άσκησης ανακατάληψης νήσου ελέγχοντας τα αντανακλαστικά της και προετοιμάζοντας την στρατιωτική «μηχανή» της χώρας για αυτά που έρχονται και ίσως πολύ σύντομα…

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες πλωτά και εναέρια μέσα με άνδρες Ειδικών Επιχειρήσεων απέδειξαν την μαχητική τους ικανότητα και το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας τους.

Στη “Δύναμη Δέλτα” ανήκουν:

  • Η Ζ ΜΑΚ (Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών)
  • το ΕΤΑ (Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών),
  • η ΜΥΚ (Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών)  και
  • η 31 ΜΕΕΔ(Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας – Διάσωσης).

Την ίδια ώρα στην προμήθεια βελτιωμένων αντιαρματικών πυραύλων TOW αυξημένου βεληνεκούς και δυνατοτήτων, προχωρεί το ΓΕΣ, για την ενίσχυση των αντιαρματικών ικανοτήτων του Πεζικού. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην έκδοση TOW 2B Aero RF (Radio Frequency) και το σχετικό πρόγραμμα είναι ένα εκ των 10 υποπρογραμμάτων που ενέκρινε στις 8 Οκτωβρίου η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, όπως είχε αποκαλύψει ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ.

Η έκδοση TOW 2B Aero RF (BGM-71F-3-RF) διακρίνεται από σημαντικά πλεονεκτήματα, με βασικό το μεγαλύτερο βεληνεκές που από 3.750 μέτρα των προηγουμένων εκδόσεων, έχει αυξηθεί στα 4.200, κατ’ άλλες πηγές 4.500 μέτρα. Το δεύτερο κρίσιμο πλεονέκτημα του πυραύλου είναι η ασύρματη καθοδήγησή του μέσω ασφαλούς ραδιοζεύξεως, μη ανιχνεύσιμης, συνεπώς και ανθεκτικής σε παρεμβολές, κατά τον κατασκευαστή.

Να σημειωθεί πως η έκδοση TOW 2B Aero RF αναπτύχθηκε με σκοπό να βελτιωθεί η αξιοπιστία, η απόδοση σε βολές επάνω από επιφάνεια θαλάσσης (δηλαδή εναντίον πλωτών στόχων)…

Φαίνεται λοιπόν ότι καθώς το παιχνίδι χοντραίνει και οι απειλές της Τουρκίας εντείνονται ο ελληνικός στρατός προετοιμάζεται για να επιτελέσει την αποστολή του όποτε κι αν χρειαστεί. 

Η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στις ένοπλες δυνάμεις είναι διαχρονικά υψηλή και αποτυπώνεται σε κάθε νέα σχετική έρευνα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This