Νέο ατόπημα Αναστασιάδη: Δικαιώνει την προπαγάνδα των Τούρκων για τον Αττίλα

Must Read

Την Τουρκία, η οποία πραγματοποίησε την εισβολή το ’74 και εξακολουθεί και κατέχει τη μισή Κύπρο, ενώ σήμερα διεξάγει έναν νέο «Αττίλα», με στόχο τα ενεργειακά κοιτάσματα της κυπριακής ΑΟΖ, εξίσωσε με την Ελλάδα, που ακόμη παραλαμβάνει λείψανα ηρώων, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, κάνοντας λόγο για «παρεμβάσεις τρίτων, μηδενός εξαιρουμένου», στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Από ό,τι φαίνεται, κάποιοι στην ελληνοκυπριακή πλευρά θεωρούν ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων έναντι Ελλάδας και Τουρκίας μπορεί να τύχει αποδοχής, τη στιγμή που τα τουρκικά πλοία παραβιάζουν συνεχώς την ΑΟΖ της Κύπρου.

Η ενδοτική αυτή έκφραση του Ν. Αναστασιάδη, ο οποίος πολλές φορές έχει ακολουθήσει προδοτική πολιτική σε βάρος του κυπριακού λαού και της Ελλάδας, κάνοντας τα κόκαλα του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου να τρίζουν, επί της ουσίας «δικαιώνει» την τουρκική προπαγάνδα για τον Αττίλα. Ειπώθηκε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του σε μια «δικοινοτική εκδήλωση» με τον τίτλο «Μετασχηματιστική ηγεσία για την ειρήνη» και προφανώς ταίριαζε με το… κλίμα το οποίο καλλιεργείται σε αυτές.

Δείτε επίσης: Κατασκοπικό drone της Τουρκίας προσγειώθηκε στα κατεχόμενα – Τι λένε στην Κύπρο (video)

Στον χαιρετισμό του σε αυτή την εκδήλωση ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην ειρηνική συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, είπε όμως ότι «οι παρεμβάσεις τρίτων, μηδεμιάς εξαιρουμένης, δημιούργησαν τα προβλήματα που ακολούθησαν. Αυτό που ζητούμε είναι επιτέλους οι Κύπριοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να αναλάβουν την τύχη αυτής της χώρας, δημιουργώντας τις συνθήκες ειρηνικής συμβίωσης, δημιουργίας και μέλλοντος».

Αναφερόμενος στο status quo στο νησί, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι δεν επιτρέπει στους συμπατριώτες μας να απολαύσουν τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και το επίπεδο ευημερίας που οι υπόλοιποι πολίτες της Ε.Ε. απολαμβάνουν. «Eνα status quo που δεν ήταν επιλογή των Κυπρίων, είτε Ελληνοκυπρίων είτε Τουρκοκυπρίων» πρόσθεσε.

«Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες, αλλά, σεβόμενοι τις εκατέρωθεν ευαισθησίες και ανησυχίες κάθε κοινότητας και οικοδομώντας στον αλληλοσεβασμό, οφείλουμε να συγκεράσουμε αυτά που θεωρούμε ως κοινά συμφέροντα των Κυπρίων», είπε. Συνέχισε, επισημαίνοντας ότι «ο μόνος τρόπος να το επιτύχουμε αυτό είναι μέσω της δημιουργίας ενός βιώσιμου και λειτουργικού δικοινοτικού ομόσπονδου κράτους, με σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες, διασφαλίζοντας το κοινό μας μέλλον σε μια ενωμένη Κύπρο εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μακριά από τις εξαρτήσεις των όποιων τρίτων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This