Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

«Στράβωσε» η… κυβέρνηση Σάρατζ με τη συνάντηση Δένδια-Χαφτάρ

Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε από την κυβέρνηση της Τρίπολης εξαιτίας της συνάντησης του Νίκου Δένδια με τους αξιωματούχους της παράλληλης κυβέρνησης του στρατάρχη, Χαλίφα Χαφτάρ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας μετέβη στη Βεγγάζη όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αμντουλάχ αλ Θάνι, θέλοντας να στείλει μήνυμα σε Ερντογάν και Σάρατζ.

Δείτε επίσης: Ο Λίβανος παραπονιέται για τα ελληνικά πλοία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μιλώντας για το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης, ο Δένδιας υπογράμμισε πως «ο Σαράτζ δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει τέτοιες συμφωνίες. Η ασφάλεια και η στρατιωτική πτυχή της συμφωνίας μας απασχολούν, διότι απειλούν τη Λιβύη, την ενότητα της και όλη την περιοχή», με τον αλ Θάνι από την πλευρά του να συμφωνεί τονίζοντας πως η κυβέρνηση της Βεγγάζης δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία αυτή.

Σε αντίδραση της επίσκεψης Δένδια στη Λιβύη, η κυβέρνηση της Τρίπολης και συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών της, Μοχάμαντ Τάχαρ Σιάλα κατήγγειλε την πράξη του Έλληνα απεσταλμένου κάνοντας λόγο για «κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, του Συμβουλίου Ασφαλείας και των περιφερειακών οργανισμών, οι οποίες όλες αναγνωρίζουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας ως τη μοναδική νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ