Ηχηρό μήνυμα της Αθήνας στην Άγκυρα: «Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι έτοιμες»

Must Read

Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση -τουλάχιστον σε λεκτικό επίπεδο- απέναντι στην Αγκυρα και στέλνει μήνυμα αποφασιστικότητας δηλώνοντας έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση.

«Είμαστε έτοιμοι για όλα τα πιθανά σενάρια» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος, επισημαίνοντας ότι τα ενδεχόμενα που εξετάζει αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση είναι «από το πιο αθώο μέχρι το πιο δύσκολο».

Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε καθησυχαστικός, διαβεβαιώνοντας ότι τα σύνορά μας είναι απολύτως ασφαλή και πως η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να υπερασπιστεί τα
κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ωστόσο επισήμανε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «δοκιμάζει τις αντοχές μας», εξηγώντας πως η απάντηση της ελληνικής πλευράς είναι σε τρία επίπεδα, αυτό της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, της διπλωματίας και της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δείτε επίσης: Αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ: Tους τα δώσαμε ΟΛΑ και δεν πήραμε ΤΙΠΟΤΑ

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος διεμήνυσε ότι έχουμε τα μέσα για να μην επιτρέψουμε οποιαδήποτε παραβίαση του εθνικού μας χώρου.

«Οι σχεδιασμοί και τα σενάρια γίνονται προς όλες τις κατευθύνσεις, δεν είναι ποτέ στόχος η στρατιωτικοποίηση μιας διπλωματικής κρίσης» πρόσθεσε ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, εκτιμώντας μάλιστα ότι είμαστε σε καλό δρόμο για την οριοθέτηση Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών με την Ιταλία.

Την ίδια ώρα την ανησυχία του ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ήδη ατύπως στείλει στρατιωτική βοήθεια στην κυβέρνηση της Λιβύης εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Εμφανίστηκε μάλιστα βέβαιος ότι στην Τρίπολη δρουν παραστρατιωτικές οργανώσεις οι οποίες υποστηρίζουν την κυβέρνηση.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι η Αθήνα με τις κινήσεις της σε διπλωματικό επίπεδο έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια «πολύ εντυπωσιακή διπλωματική περιχαράκωση και απομόνωση της Τουρκίας», αλλά και ότι οι τουρκικές ενέργειες αποδοκιμάζονται από διεθνείς οντότητες και από κράτη της ανατολικής Μεσογείου. Επισήμανε δε πως το μείζον πρόβλημα είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος «έχει παροξύνει την απειλητική του στάση» και προσπαθεί με τρόπο «περίπου απειλητικό», όπως τον αποκάλεσε, να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This