Δευτέρα 17/5/2021

Ηχηρό «όχι» των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης στη διώρυγα που ετοιμάζει ο Ερντογάν

Φωνή αντίδρασης -που δυναμώνει διαρκώς- υψώνουν τις τελευταίες μέρες εκατοντάδες άνθρωποι στην Κωνσταντινούπολη, συλλέγοντας υπογραφές με στόχο να εκφράσουν τη διαφωνία τους στο νέο φαραωνικό «όνειρο» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη βούληση, δηλαδή, του «σουλτάνου» που σχεδιάζει να κατασκευάσει διώρυγα στην Πόλη, η οποία όμως, κατά τους καταγγέλλοντες ενεργούς πολίτες, θα προκαλέσει περιβαλλοντικό χάος στην ευρύτερη περιοχή.

Δείτε επίσης: Ηχηρό μήνυμα της Αθήνας στην Άγκυρα: «Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι έτοιμες»

Οπως είναι ήδη γνωστό, η προτεινόμενη διώρυγα της Κωνσταντινούπολης, μήκους 45 χλμ., θα ενώνει τη Μαύρη Θάλασσα προς τον Βορρά και τη Θάλασσα του Μαρμαρά προς τον Νότο, ενώ ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι το έργο θα διευκολύνει την κυκλοφορία και θα προλαμβάνει τα ατυχήματα στα Στενά του Βοσπόρου.

Εντούτοις, βουλευτές της αντιπολίτευσης και οικολόγοι απαντούν ότι η έκθεση σχετικά με τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της διώρυγας δεν δίνει επαρκείς απαντήσεις για όλα τα προβλήματα που θα μπορούσε να προκαλέσει η κατασκευή της. Κάλεσαν, επομένως, τους Τούρκους να καταθέσουν αιτήματα με τα οποία θα δηλώνουν την αντίθεσή τους στην έκθεση έως τη 2α Ιανουαρίου 2020.

Ανυποχώρητος, από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος, πάντως, έχει επανειλημμένως δηλώσει -ποντάροντας και στον επικοινωνιακό αντίκτυπο που θα έχει υπέρ του το έργο- ότι η κατασκευή θα προχωρήσει, παρά όποιες διαφωνίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ