Πέμπτη 24/6/2021

Νέες προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων: Πηγαίντε στον ΟΗΕ, κάντε ότι θέλετε… δε μας νοιάζει!

Nεες ευθείες απειλές των Τούρκων έναντι της χώρας μας. Δεν πέρασαν ούτε 48 ώρες από την δήλωση του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Τσαβούσογλου πως οι χώρες που αντιτίθενται στην Τουρκολιβυκή συμφωνία κινδυνεύουν να γίνουν Συρία και έρχονται τώρα νέες δηλώσεις, από τον εκπρόσωπο της Τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν «φωνή» του Ρ.Τ.Ερντογάν, πως η Άγκυρα «δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στην συμφωνία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για τον EastMed» αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα επιτρέψει την υλοποίησή του με κάθε μέσον.»

Είπε συγκεκριμένα ο Ιμπραήμ Καλίν:«Ελλάδα, Αίγυπτος, Ισραήλ και Ελληνοκύπριοι λένε για τον EastMed και την μεταφορά αερίου από δρόμο που θα παρακάμπτει την Τουρκία. Εμφανίζουν χάρτες, κάνουν σχέδια για τους αγωγούς. Όταν γίνονται αυτά δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια»

Προσθέτοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «η Ελλάδα υποστηρίζει πως παραβιάστηκε περιοχή περίπου 15 χιλιομέτρων και λόγω της Κρήτης εκείνοι θα αποταθούν στον ΟΗΕ. Ας αποταθούν, δεν είναι πρόβλημα για εμάς»

Δείτε επίσης:Προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου! Έμμεσες απειλές των Τούρκων πως θα μας κάνουν Συρία…

Βλέπομε λοιπόν πως η Τουρκία δεν υπολογίζει ούτε το διεθνές δίκαιο ούτε και τον ΟΗΕ. Άλλωστε εδώ και χρόνια αγνοεί τα καταδικαστικά ψηφίσματα  για την κατοχή της μισής Κύπρου. Και εκτός ότι μας ειρωνεύονται λέγοντας « Πηγαίντε στον ΟΗΕ κάντε ότι θέλετε» μας απειλούν κι όλα με μεταφορά Τζιχαντιστών στο έδαφος μας γιατί αυτό ακριβώς υπονοεί η φράση « θα γίνουν οι χώρες τους σαν την Συρία».

Και τον τρόπο να το κάνουν αυτό τον γνωρίζουν καλά οι Τούρκοι αφού ελέγχουν την στρόφιγγα των μεταναστευτικών ροών…

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ