Αόρατα όπλα και S-500 θωρακίζουν την άμυνα της Ρωσίας!

Must Read

Πάνοπλη ετοιμάζεται να υποδεχθεί την τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα η Ρωσία, δηλώνοντας ταυτόχρονα την ετοιμότητά της να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα κάθε στρατιωτική απειλή σε βάρος της! Το Σαββατοκύριακο η Μόσχα έσπευσε να ανακοινώσει πως θέτει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τους πρώτους υπερηχητικούς πυραύλους Avangard, ένα από τα νέα όπλα που ανέπτυξε η Ρωσία και τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο τον πρόεδρό της, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι «πρακτικά αόρατα».

Το εν λόγω πυραυλικό σύστημα αποτελεί ένα μόνο μέρος της καινούργιας γενιάς πυραύλων που, σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, είναι ικανοί να πλήξουν στόχους σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και -το κυριότερο- να διαπεράσουν οποιαδήποτε από τις υπάρχουσες αντιπυραυλικές ασπίδες, που έχει αναπτύξει η Δύση.

Δείτε επίσης: Tακτική ανατροπής στην Αν. Μεσόγειο!

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα εξοπλισμών, το Avangard μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 27 Mach, ταχύτητα δηλαδή 27 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου, που αγγίζει τα… 33.000 χλμ./ώρα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, καμαρώνοντας για το νέο επίτευγμα της χώρας του, είχε συγκρίνει τους πυραύλους Avangard, που δοκιμάστηκαν με επιτυχία τον Δεκέμβριο του 2018 με βεληνεκές 4.000 χλμ., με τη δημιουργία του πρώτου τεχνητού δορυφόρου της Γης, κάνοντας ευθεία αναφορά στον ιστορικό δορυφόρο «Sputnik», που εκτοξεύθηκε το 1957 και συμβόλισε την τεχνολογική πρωτοπορία της Σοβιετικής Ένωσης έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου. «Είναι ένα σύστημα διηπειρωτικού μη βαλλιστικού πυραύλου. Είναι το απόλυτο όπλο» είχε πει τότε με προφανή ικανοποίηση ο Ρώσος πρόεδρος.

Οι Ρώσοι, όμως, δεν σταματούν εκεί, καθώς εντός του 2020 θα αρχίσουν και οι προκαταρκτικές δοκιμές για το νέας γενιάς σύστημα αεράμυνας S-500, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της χώρας, Αλεξέι Κριβορούτσκο, κάνοντας γνωστό πως οι παραδόσεις του νέου αντιπυραυλικού συστήματος προγραμματίζεται να αρχίσουν το 2025.

Μολονότι οι τεχνικές προδιαγραφές των S-500 δεν έχουν αποκαλυφθεί, το νέο ρωσικό σύστημα αεράμυνας λέγεται ότι θα είναι σε θέση να καταστρέφει στόχους σε απόσταση έως και 600 χιλιομέτρων, αλλά και να εντοπίζει και να χτυπά μέχρι 10 βαλλιστικούς στόχους που κινούνται σε υπερηχητικές ταχύτητες έως 7 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο!

Τέλος, η Μόσχα σύντομα θα ολοκληρώσει και την ανάπτυξη ενός συστήματος λέιζερ με στόχο την καταστροφή μη επανδρωμένων οχημάτων το 2020, ενώ τελείωσε και μία σειρά από προκαταρκτικά τεστ για το άρμα Τ-14, αλλά και το τεθωρακισμένο όχημα πεζικού Τ-15 (IFV), που εξελίσσονται στην πλατφόρμα του τεθωρακισμένου οχήματος Armata.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This