11-7-2020

Ακόμα μία ντροπή! Οι Τούρκοι «έχτισαν» τζαμί στο Φαρμακονήσι, με τη βοήθεια των… Google Maps!

Σε μία ακόμη πρόκληση προχώρησε η Τουρκία, η οποία «έχτισε» ένα τζαμί στο Φαρμακονήσι, χρησιμοποιώντας το… Google Maps! 

Στο μικρό αυτό νησί με έκταση 4 τετραγωνικά χιλιόμετρα, το οποίο διοικητικά ανήκει στη Λέρο και απέχει μόλις πέντε χιλιόμετρα από τα τουρκικά παράλια, βρίσκεται μόνο ένα φυλάκιο της εθνοφυλακής, καθώς και ένας μικρός ναός του Αγίου Γεωργίου, που λειτουργεί Πάσχα και Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, ωστόσο, στο Google maps, εδώ και 22 ημέρες το νησί έχει αποκτήσει ένα ακόμη «αξιοθέατο»: το… Αντα Τζαμί. Μάλιστα, στον χάρτη εμφανίζεται και η φωτογραφία του εν λόγω κτιρίου, για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα!

Κι ενώ οι κάτοικοι της περιοχής μας διαβεβαιώνουν πως ουδέποτε υπήρχε επάνω στο νησί τζαμί, παρά μόνο κάποια «απομεινάρια» της ρωμαϊκής περιόδου, ο δήμος Λέρου κατήγγειλε το περιστατικό, τόσο στην ίδια την εταιρεία, όσο και στις αρμόδιες Αρχές.

Διαβάστε επίσης: Παυλόπουλος από Βελβεντό: «Η αυθαιρεσία της Τουρκίας δεν θα περάσει»

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή της Google προσφέρει τη δυνατότητα, σε όποιον επιθυμεί, να προσθέσει πληροφορίες, στοιχεία και φωτογραφίες για κάποια περιοχή και, όπως αποδεικνύεται, δεν υπάρχει κάποιος έλεγχος για την αξιοπιστία των εν λόγω καταχωρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ