Συνέντευξη του Αρχηγού του Λιβυκού Στόλου: «Ή θα νικήσουμε ή θα πεθάνουμε…»

Must Read

«Ή θα νικήσουμε η θα πεθάνουμε»! Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο αρχηγός του Λιβυκού στόλου Φαράζ αλ Μαχντάουϊ , ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο Κανάλι Ένα 90,4 και τον δημοσιογράφο Πέτρο Κασιμάτη, λίγο πριν τα κρίσιμα ραντεβού του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα.

Η προστασία του αρχηγού του Εθνικού Λιβυκού Στρατού στρατάρχη Χαφτάρ και του φιλέλληνα ναύαρχο Μαχντάουϊ που είναι Νο2 στην ιεραρχία ήταν δρακόντεια και ο κλοιός από άνδρες της αντιτρομοκρατικής ασφυκτικός.

Για την ιστορία να πούμε ότι τέσσερα F-16 block50 σηκώθηκαν απ’ τη βάση τους μόλις το αεροσκάφος του Χαφτάρ εισήλθε στον Ελληνικό εναέριο χώρο. Οι φόβοι για τρομοκρατική επίθεση από πλευράς των Τούρκων συγκεκριμένοι. Το ίδιο και οι κίνδυνοι. Να σημειώσουμε ότι για την συνοδεία του Προέδρου της Δημοκρατίας δηλώνονται 2 μαχητικά αεροσκάφη. Εδώ, τέσσερα, με πιλότους που καθημερινά βρίσκονται στη φωτιά!

Λίγο πριν μπει σε ένα από τα κρίσιμα ραντεβού του στην Αθήνα ο Λίβυος ηγέτης Χαλίφα Χαφτάρ, ο δημοσιογράφος συνάντησε τον εξ απόρρητων του αρχηγό του Λιβυκού Στόλου Φαράζ αλ Μαχντάουϊ.

Δείτε επίσης: Ποιοι είναι οι νέοι επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων

Αγέρωχος, άφοβος, ξερακιανός, δεινός βατραχάνθρωπος λένε όσοι τον ξέρουν, ο Μαχντάουϊ εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα στην Σχολή Ναυτικών Δοκιμών κι απέκτησε εδώ στην Ελλάδα μόνον φίλους. Άνοιξε τα χαρτιά του κι ένοιωσε ευχάριστη έκπληξη όταν ρωτήθηκε από τον Πέτρο Κασιμάτη για τη Ναυτική Ιστορία κι αν στους Αρχαίους χρόνους θαύμαζε κάποια συγκεκριμένη πολεμική μηχανή….

  • Ήσασταν με τους Αθηναίους η με τους Σπαρτιάτες;

Διδαχθήκαμε πολλά από την αρχαία Ελλάδα. Εγώ ήμουν πάντοτε με την πλευρά των Αθηναίων!!

  • Δεν έχω αμφιβολίες πως σας γοήτευσε το «Μέγα της θαλάσσης κράτος» του Θεμιστοκλή. Αλλά ξέρω πως η χώρα σας είναι ένα απέραντο Ελληνικό μουσείο!

Σε πέντε πόλεις στη Λιβύη υπάρχουν αρχαία θέατρα, ναοί, θησαυροί της κλασικής περιόδου και μεταγενέστερα και όλα μαρτυρούν την παρουσία την Ελληνική. Δεν θα το πιστέψετε. Όσα Ελληνικά ίχνη υπάρχουν στη χώρα μου τη Λιβύη, δεν βρίσκονται σε αντίστοιχες ποσότητες στην Ελλάδα σήμερα.

  • Όταν δηλώνει κάτι ο στρατάρχης Χαφτάρ ή εσείς, ανεβαίνει η αρτηριακή πίεση του Ταγίπ Ερντογάν …

Κοιτάξτε, ο Ερντογάν είναι ένας κανίβαλος!! Θέλει να βάλει πόδι σε όλον τον κόσμο. Τώρα θέλει να απλωθεί βάζοντας φωτιά στη Μέση Ανατολή! Κι ένας απ τους ελάχιστους που αυθαδίασαν στο πρόσωπο του είναι ο Χαλίφα Χαφτάρ…Είμαστε πολεμιστές!!

  • Σας λέει συνεχώς ο Χαφτάρ «ή θα νικήσουμε ή θα πεθάνουμε»…

Ναι, αν δεν νικήσουμε τον ISIS και τον Ερντογάν θα πεθάνουμε. Ο Χαφτάρ μου επαναλαμβάνει συνεχώς, η Λιβύη για τους Λίβυους. ΚΙ αυτό το λέει γιατί είναι αισιόδοξος. Ξέρει ότι η χώρα σας και ο Ελληνικός λαός είναι δίπλα μας. Και πιστεύει πως θα νικήσουμε τους Τούρκους. Κύριε Κασιμάτη ξέρουμε τα χώματα της πατρίδας μας. Αυτοί ήρθαν να τα καταλάβουν. Είμαστε σχεδόν μέσα στην Τρίπολη. Είναι το ίδιο σαν να σας λέω ότι η Τρίπολη είναι στα χέρια μας…..

  • Ναύαρχε, είναι υπερβολικά αισιόδοξο αυτό που λέτε γιατί αν θέλατε να καταλάβετε οριστικά την Τρίπολη με συνεχείς αεροπορικούς βομβαρδισμούς θα την είχατε καταλάβει. Αλλά ξέρω ότι ο Χαφτάρ όπως κι εσείς έχετε εγγόνια, έχετε ευαισθησίες, δεν μπορείτε να σκοτώνετε αμάχους….

Έχετε δίκιο σε όσα λέτε. Μόνον να προσθέσετε κάτι. Στην Τρίπολη ζουν δικοί μας άνθρωποι. Που ανήκουν στον Εθνικό Λιβυκό Στρατό. Εγώ για παράδειγμα είμαι από την Τρίπολη, ο πατέρας μου κι ο παππούς μου ζούσαν εκεί. Οι ρίζες μου είναι πάνω από 200 χρόνια στην Τρίπολη. Τότε που εσείς κάνατε την επανάσταση του 1821 διώχνοντας τους Τούρκους, εμείς στην οικογένεια μου ζούσαμε στην Τρίπολη. Ξέρουμε τα χώματα μας. Για αυτό θα νικήσουμε τους Τούρκους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This