Δευτέρα 14/6/2021

Πυρ ομαδόν Ερντογάν: «Η Τουρκία έχει τρελάνει την Ελλάδα, ο Μητσοτάκης δεν παίζει σωστά το παιχνίδι» – Η απάντηση του ΥΠΕΞ

Τελειωμό δεν έχει η τουρκική προκλητικότητα, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συνεχίζει τις δηλώσεις υψηλού κινδύνου.

Ο Σουλτάνος κατά την αναχώρησή του από την Τουρκία για τη Γερμανία και τη Διάσκεψη του Βερολίνου δεν παρέλειψε να σχολιάσει την απουσία της Ελλάδας από τη σύσκεψη ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η Τουρκία έχει τρελάνει την Ελλάδα».

Όσον αφορά τον Έλληνα πρωθυπουργό τόνισε πως «παίζει λάθος το παιχνίδι, τα βήματα που κάνει δεν είναι σωστά». Τέλος αναφορικά την επίσκεψη Χάφταρ στην Ελλάδα υποστήριξε πως ήταν άνευ λόγου καθώς «ο αναγνωρισμένος ηγέτης της Λιβύης από τον ΟΗΕ είναι ο Φαγές Αλ Σάρατζ».

Σκληρή απάντηση από το ΥΠΕΞ

Το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για την Ελλάδα λέγοντας: «Για την Ελλάδα, σταθερή μέριμνα δεν είναι η άσκηση πολιτικής μέσω ανεδαφικών και προκλητικών δηλώσεων, αλλά η εφαρμογή των βημάτων εκείνων που διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή.

Όσο για τα περί ορθού βηματισμού, είναι τουλάχιστον οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης αυτής στην περιοχή μας».

Δείτε επίσης: Συνέντευξη του Αρχηγού του Λιβυκού Στόλου: «Ή θα νικήσουμε ή θα πεθάνουμε…»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ