Η Αίγυπτος προειδοποιεί την Τουρκία: Κάτω τα χέρια απ’ τους πόρους της Κύπρου

Must Read

Μετά την αποστολή του Γιαβούζ σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, με σκοπό να κάνει γεώτρηση, η Αίγυπτος εξέδωσε νέα αυστηρή προειδοποίηση εναντίον των μονομερών παράνομων ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ, που απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μέσα από επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών από το Κάιρο, η Αίγυπτος «προειδοποιεί για τις επιπτώσεις οποιωνδήποτε μονομερών μέτρων που παραβιάζουν τα κυπριακά δικαιώματα και απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου».

Το Κάιρο τονίζει «την αναγκαιότητα στο σεβασμό και την εφαρμογή των κανόνων και των διατάξεων του διεθνούς δικαίου».

Δείτε επίσης: Πυρ ομαδόν Ερντογάν: «Η Τουρκία έχει τρελάνει την Ελλάδα, ο Μητσοτάκης δεν παίζει σωστά το παιχνίδι» – Η απάντηση του ΥΠΕΞ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Άχμεντ Χάφεζ, δηλώνει ότι «η Αίγυπτος επιβεβαιώνει τα δικαιώματα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας πάνω στους πόρους της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών στις οποίες η Κύπρος έχει χορηγήσει άδειες για υπεράκτια έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This