Νέο παραλήρημα από Ερντογάν: «Ανοησία του Μητσοτάκη να καλέσει Χαφτάρ – Η Κρήτη δεν έχει υφαλοκρηπίδα»

Must Read

Συνεχίζουν τις παραληρηματικές δηλώσεις οι Τούρκοι και τις προκλήσεις μια μόλις μέρα μετά την διάσκεψη του Βερολίνου.

Συγκεκριμένα μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους ο Ερντογάν προκάλεσε ξανά λέγοντας πως «η Κρήτη και τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα» και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε στην Ελλάδα τον Λίβυο στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ «μόνο και μόνο για να μας προκαλέσει». 

«Eπειδή οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης είχαμε τη δυνατότητα της συμφωνίας. Και βέβαια έχουμε τις μεγαλύτερες ακτές στην ανατολική Μεσόγειο κι αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες. Μιλούν για υφαλοκρηπίδα γύρω από την Κρήτη.  Δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκεί αφορά μόνο τα χωρικά ύδατα» συνέχισε ο Ταγίπ Ερντογάν» ήταν η ακριβής δήλωση του Τούρκου προέδρου

Ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε και τα εξής σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την επίσκεψη του Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα: «Γιατί κάλεσε ο Μητσοτάκης τον Χαφτάρ στην Ελλάδα. Μόνο και μόνο για να μας προκαλέσει τον. Απόψε (χθες το βράδυ) ένας ηγέτης που δεν θέλω να πω το όνομά του, μου είπε “ο Μητσοτάκης θέλει να διορθώσει τη σχέση του μαζί σας πάλι”. Κι εγώ τους είπα “Τι πράγμα είναι αυτό … Θέλει να διορθώσει τη σχέση του μαζί μου και από την άλλη καλεί τον Χαφτάρ στην Ελλάδα. Γίνονται τέτοιες ανοησίες; “του είπα. Επίσης του είπα  “πες του ότι ας διορθώσει πρώτα το λάθος του και τότε θα είναι εύκολο να συναντηθούμε”. Δυστυχώς ζούμε τέτοια προβλήματα».

Βλέπουμε λοιπόν ότι οι Τούρκοι εμμένουν στην αστήρικτη νομικά άποψη τους σχετικά με την υφαλοκρηπίδα των νησιών ενώ παράλληλα χαρακτηρίζουν ανοησία το γεγονός ότι συνομιλήσαμε με τον Λίβυο στρατάρχη Χαφτάρ.

Η Τουρκία συμπεριφέρεται αυτοκρατορικά στην Ανατολική Μεσόγειο. Αναπολούν οι Τούρκοι τις παλιές εποχές της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και επιθυμούν να έχουν μόνο αυτοί λόγο στα πράγματα θεωρώντας πως όλες οι όμορες χώρες οφείλουν να είναι κάτι σαν δορυφόροι της Τουρκικής πολιτικής.

Ξεκάθαρα η Τουρκία επιδιώκει την Φινλανδοποίηση της Ελλάδος και καλά θα κάνει το πολιτικό μας σύστημα να αντιληφθεί επιτέλους ότι η Τουρκία δεν κατευνάζεται με φληναφήματα περί διεθνούς δικαίου.

Δείτε επίσης: Άνθρακες ο… θησαυρός στο Βερολίνο! Εύθραυστη η εκεχειρία – Διχασμένη η Ευρώπη

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This