Σκληρή απάντηση ελληνικού ΥΠΕΞ: Υποκριτές οι Τούρκοι που κάνουν λόγο για διεθνές δίκαιο!

Must Read

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα η Αθήνα σε απάντηση του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, που έκανε λόγο για αποστρατικοποίηση 16 ελληνικών νησιών του Αιγαίου. Εν ολίγοις, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών διακήρυξε ότι οι Τούρκοι «εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι«, αφού αυτοί που το πρωί έκαναν λόγο για διεθνές δίκαιο, το καταπατούν διαρκώς και κατάφωρα με κάθε τρόπο!

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Είναι τουλάχιστον υποκριτικό μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα σχεδόν όλων των γειτονικών χωρών της, μια χώρα που απειλεί με πόλεμο γείτονα και σύμμαχό της αν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του, μια χώρα που διαλαλεί ότι παραβιάζει το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη, να επικαλείται το διεθνές δίκαιο. Και είναι φυσικό η χώρα αυτή να μην αντιλαμβάνεται ότι οι γείτονές της είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν κάθε μέτρο νόμιμης άμυνάς τους σε όλη την επικράτειά τους, παρά το γεγονός ότι αυτό το δικαίωμα κατοχυρώνεται από τον ίδιο τον Χάρτη του ΟΗΕ, δηλαδή το ευαγγέλιο του διεθνούς δικαίου. Εξακολουθεί δε να προκαλεί την εύλογη ανησυχία μας το ότι οι συνεχείς προτροπές της διεθνούς κοινότητας περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου προς τη χώρα αυτή πέφτουν σε ώτα μη ακουόντων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This