Παναγιωτόπουλος: «Θα αντιδράσουμε αν παραβιαστούν οι “κόκκινες γραμμές” μας» (video)

Must Read

Την χθεσινή δήλωση του από την Κοζάνη πως «εάν παραβιαστούν οι “κόκκινες γραμμές” από την Τουρκία τότε θα απαντήσουμε στρατιωτικά», επανέλαβε μιλώντας το πρωί στον Αντ1, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγωτόπουλος.

« Ότι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός απαντώντας στο ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών που ανακινεί η Άγκυρα. Η Τουρκία είναι υποκρίτρια, είπε ο υπουργός γιατί ενώ «επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο, βάσει του οποίου πρέπει κατά τον Χουλουσί Ακάρ να αποστρατικοποιηθούν 16 νησιά, η ίδια συνεχώς το αγνοεί και παραβιάζει τη νομιμότητα».

«Καθήκον της συντεταγμένης εθνικής πολιτείας και της πολιτικής ηγεσίας να λέει σαφώς πως υπάρχουν κόκκινες γραμμές και αν αυτές παραβιαστούν και θιγούν ζωτικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τότε αυτή οφείλει να αντιδράσει, δεν οφείλει να κάθεται αμέριμνη και αδρανής» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Προσθέτοντας τα εξής: «Σε αυτό το πλαίσιο και φυσικά ξεκινώντας από τις διπλωματικές ενέργειες εξετάζονται όλα τα σενάρια. Μέσα σε όλα τα σενάρια είναι και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής. Τόσο απλά. Δεν σημαίνει πως εκεί θα καταλήξουμε, ευχής έργον είναι να μην καταλήξουμε εκεί κι αυτή είναι και η έννοια της αποτροπής, αλλά πρέπει να το πούμε».

Τέλος ο υπουργός μιλώντας για την θλιβερή επέτειο των Ιμίων είπε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες που δημιουργούν ανάφλεξη, υπενθυμίζοντας πως η Ελλάδα τότε θρήνησε τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και δημιουργήθηκε και το θέμα του γκριζαρίσματος κάποιων ζωνών στο Αιγαίο.

Ξεχνάει βέβαια ο υπουργός ότι η αμφισβήτηση των Ιμίων και άλλων βραχονησίδων υπήρχε πολύ πριν πάμε εμείς να ανεβάσουμε την Ελληνική σημαία(που τελικά την…πήρε ο άνεμος). Και αν τελικά γκριζαρίστηκε το μισό Αιγαίο αυτό οφείλεται στην ενδοτική πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη τότε, την οποία σήμερα πολλοί επικαλούνται προτρέποντας «να τα βρούμε» με τους Τούρκους πηγαίνοντας στην Χάγη «χωρίς τις αγκυλώσεις του περασμένου αιώνα»…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This